По повод спора за замърсената черноморска вода с ешерихия коли

...
По повод спора за замърсената черноморска вода с ешерихия коли
Коментари Харесай

Икономистът Евгений Кънев с горещ коментар за мръсното ни море и качествения туризъм

По мотив разногласието за нечистата черноморска вода с ешерихия коли се сетих една история.

Мой другар, притежател на търговски бизнес за химически материали ми разправяше по какъв начин преди десетина години взел участие в търг на тогавашния созополски кмет за доставка на пречистващи морската вода препарати.

Бил уверен, че ще завоюва, тъй като дал цена по себестойност на доставка без никаква облага за себе си - с цел да може да пробие конкуренцията. Но за негова голяма изненада, победил различен с цена към 20-30% по-ниска от неговата.

След време намерил контакт в общината и на четири очи и почерпка му споделили, че в действителност такава цена е била допустима, просто тъй като не е имало… доставка. Имало е по документи получена стока, която била “изразходвана ” в морето. Което на процедура означавало, че платената сума от общината си е била поделена сред “доставчика ” и евентуално кмета.

По-късно кметът затъна в правосъдни каузи и загуби поста, само че в това време бе издигната една от дребното пречиствателни станции по Южното Черноморие (мисля, единствена на юг от Бургас.)

Това добре изяснява както вероятното съществуване на бактерията, поради фекалиите, изливащи се в морето, по този начин и нейното неявяване тъкмо в Созопол.

Отделно, да не забравяме съветските “подаръци ” за черноморската фауна - през вчерашния ден излезе вест за популации мъртви делфини на украинското крайбрежие.

Пътят е дълъг, само че по тази причина пък сложен към качествения морски туризъм. Но най-малко сегашен Созопол е една светла вяра на мрачния небосвод.

(Текстът е оповестен във Facebook страницата на Евгений Кънев)

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР