По повод пролетната сесия на управителните органи на Международния валутен

...
По повод пролетната сесия на управителните органи на Международния валутен
Коментари Харесай

Папа Франциск зове МВФ и СБ да опростят дългове на бедни държави


По мотив пролетната сесия на управителните органи на Международния валутен фонд ( МВФ ) и Световната банка ( СБ ), която се организира тези дни, папа Франциск се обърна към чиновниците на тези организации и ги прикани да понижат доста задължения те на най-бедните страни , които са се нараснали заради пандемията от ковид. Текстът на писмото на понтифа е оповестен през днешния ден от пресслужбата на Светия трон, съобщи БГНЕС.

„ Ангажиментите за икономическа, финансова и обществена взаимност включват доста повече от епизодичната демонстрация на актове на благотворителност “, споделя Франциск в обръщението си. „ Необходимо е да се борим против структурните аргументи за бедността, неравенството, безработицата, неналичието на дом, дефицитът на земя и неспазването на обществените и трудовите права на хората “, заключава понтифът.

Папата приканва за основаване на нови и възобновяване на остарели институции за световно ръководство, с цел да се построи нова мрежа от интернационалните връзки за поощряване на изцяло човешко развиване. Според него „ това безусловно ще докара до обстоятелството, че най-бедните и най-слабо развитите страни ще получат по-значима роля при вземането на решения в света и ще улесни достъпа им до интернационалния пазар “.

Понтифът още веднъж напомня нуждата от заслужено систематизиране на коронавирусните ваксини сред страните.

„ В този случай не можем да позволим законите на пазарната стопанска система да надделеят над законите на любовта и здравето на всички хора “, прибавя Франциск.

В сряда понтифът назова имунизациите " главното оръжие в битката против пандемията ". Известно е, че 84-годишният Франциск е имунизиран с Pfizer. Кампанията за имунизация във Ватикана към този момент е завършила, над хиляда небогати хора са получили гратис ваксини, както и публицисти от интернационалната група за папска преса, които придружиха главата на Римокатолическата черква на пътуването до Ирак при започване на март.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР