По повод превръщането ми в „главен герой“ на „разследване“ на

...
По повод превръщането ми в „главен герой“ на „разследване“ на
Коментари Харесай

Яне Янев се оправдава за разследването на АКФ

По мотив превръщането ми в „ основен воин “ на „ следствие “ на Антикорупционния фонд бих желал да се знае, че:

Записите са правени скрито и са напълно противозаконни. Не съм давал единодушие или позволение да бъда записван.

На доста места в тях мои думи не звучат по този начин, както бих ги изрекъл в реалност. Предполагам кой е поръчал и сглобил действителни мои думи от предишното със настоящи Deepfake операции, само че това ще оставя на съда…

Конституцията на Република България и Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи не позволяват такова брутално безчинство над личността и аз ще се защитя с всички възможни от закона средства – вътрешни и интернационалните.

Заявявам, че за тези „ записи " бях известен от Николай Стайков и Бойко Станкушев, на които връчих документално заявление, че не разрешавам под каквато и да била форма да се употребява моя глас и да ми се приписват изявления в смисъл и подтекст, каквито аз не съм правил.

И от двамата получих увещание, че извършеното от тях следствие е под „ методическото управление “ на главния им спонсор „ Америка за България “ и че на практика фондацията стои зад тези техни дейности.

Това са обстоятелствата, а интерпретациите оставям на други.

Мога да приказвам и пиша по този начин, както малко хора в страната. Правил съм някои от знаковите антикорупционни разкрития в последните две десетилетия. Заставал съм постоянно намерено с името си и съм поемал отговорност, каквато малко на брой могат да носят. Поради това не одобрявам да бъда замесван в сходен жанр ченгеджийски клевети, окичващи се с етикета „ антикорупционно следствие “.

Припомняме, че, в която се изнасят прелюбопитни секрети записи, в които става дума и за срещи и диалози по проблема Денков на някогашния премиерски консултант Яне Янев с ръководителя на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор Сотир Цацаров. Освен с Цацаров, Янев беседва и с най-малко двама съдии от профилирания углавен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР