По повод „Празника на моето село“, временно изпълняващ длъжността кмет

...
По повод „Празника на моето село“, временно изпълняващ длъжността кмет
Коментари Харесай

За „Празника на моето село“! Откриха паметна плоча в центъра на разложкото с. Долно Драглище

По мотив „ Празника на моето село “, краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Гърменов, кметицата на село Долно Драглище- Лиляна Боянова, дружно с акад. Кирил Боянов откриха нова паметна плоча на Серафим Боянов в центъра на село Долно Драглище. Баралефът съхранява паметта на превъзходния в просветното и културно дело, откривателя на класно учебно заведение в Разложко- преподавател Боянов.
„ Най-голямото благосъстояние на едно обитаемо място са хората - работливи и гостоприемни, почтени пазители на родовата памет, обичай и просвета.
В медицината, в образованието, в десетки сфери на живот хората от Долно Драглище са потвърдили, че са същински експерти, които с труда и стореното работят за богатството на всички.
За мен е висока отговорност и огромна чест да работим дружно за развиването на село Долно Драглище и основаване на още по-добра среда за живот в Община Разлог “, с послание към всички присъстващи инж. Гърменов подари на госпожа Боянова икона на „ Света Богородица “, която да закриля всички в селото.
„ Признателна съм на всички вас- поданици на Долно Драглище. Нека се гордеем с нашето село и достойните каузи на нашите предшественици. Благодаря на Община Разлог и акад. Кирил Боянов, които се ангажираха с изработването и слагането на тази паметна плоча “, благодари госпожа Боянова.
По време на събитието, отдадено на 119-тата годишнина от Илиндеско-Преображенското въстание, бяха поднесени венци и цветя и пред паметника на “Април 1876” на Георги Чолаков, пратеник в Оборище на локалния революционен комитет. Своята респект отдадоха инж. Гърменов, зам. кмета по икономическите и правни въпроси- господин Гюров, госпожа Боянова, господин Генов и зам. кмета на Община Златица-Илия Македонски, акад. Кирил Боянов, представители на ДПЛФУ и Народно читалище „ Христо Смирненски “ 1989 година, както и поданици и посетители на Долно Драглище.
Специално за „ Празника на моето село “ от Община Златица и НЧ „ Христо Смирненски “ гр. Златица показаха празнична стратегия на достоверни песни на Женски тригласен хор “Златолира “ и Мъжка вокална група „ Гергьовден “, с началник Мария Лешкова. Празненството продължи до късните часове, а за положителното въодушевление се погрижи оркестър Якоруда.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР