По повод появилите се в някои медии твърдения, че МВР

...
По повод появилите се в някои медии твърдения, че МВР
Коментари Харесай

ОДМВР-Пазарджик: Не крием самоличността на загинали в катаст...

По мотив появилите се в някои медии изказвания, че Министерство на вътрешните работи крие самоличността на жертва на пътно-транспортно произшествие, ОДМВР-Пазарджик прецизира следното:

1. Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи не дава информация под никаква форма по отношение на самоличността на жертвите на пътно-транспортни катастрофи.

2. Поради характера на злополуката с следващ пожар на двата автомобила не е имало физическа опция да бъдат открити данни за самоличността на умрялата на местопроизшествието. В подобен случай са нужни криминалистически експертизи за сигурното и правдиво определяне самоличността на жертвата.

3. Веднага след случая е оповестена първична информация за случилото се на територията на ОДМВР-Пазарджик. От момента на осъществяването на огледа на местопроизшествието и докладването на случая на дежурен прокурор се води досъдебно произвеждане, под надзора на Окръжна прокуратура - Пазарджик. Оповестяването на каквито и да било обстоятелства и условия по следствието би било допустимо единствено със глобата на наблюдаващия делото прокурор.

*Пресцентър на ОДМВР
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР