По повод последните по историческите и образователните въпроси по отношение

...
По повод последните по историческите и образователните въпроси по отношение
Коментари Харесай

МВнР: Работата на Историческата комисия продължава да е основна

" По мотив последните по историческите и просветителните въпроси във връзка с РСМ външните министрите на двете страни считат, че нейната активност е значителен детайл на използване на контракта от 2017 година и цели превъзмогване на стандартите от предишното ". Такова изказване от името на двете министерства направи шефът на пресцентъра на българското Министерство на външните работи Митко Димитров .

Общото схващане на двете страни за основното значение на комисията и реализиране на съответни резултати беше очебийно от държавните управления на 25 януари, работата и от главно значение и цели превъзмогване на стандартите от предишното, уточни още Димитров.

Като самостоятелни учени и специалисти, както и жители на демократични общества, членовете на комисията имат право да показват свои позиции, това обаче не обвързва държавните управления на двете страни с предприемане на дадени решения ", съобщи още представителят и уточни, че предложенията не следва да се поясняват като на една от двете страни. Според него " персоналното мнение на членове на комисията не дава отговор на позицията на двете страни ".
 Историци предизвестяват кабинета за РСМ, Гоце Делчев и историята по принцип
Историци предизвестяват кабинета за РСМ, Гоце Делчев и историята по принцип

Николай Овчаров се надява историците и академичната общественост в България да окажат нужното влияние и напън на българското държавно управление да не отстъпва от позицията си за Република Северна Македония

Заявена е подготвеност от двамата съпредседатели за активизиране на работата на комисията, подсети Димитров в изказването на Министерство на външните работи.

А външните министри декларират подготвеност за обществена поддръжка на работата на комисията.

Митко Димитров осведоми още, че на следващия ден министър Теодора Генчовска дружно със зам.-министри и депутати ще посетят РСМ, а мотивът е отбелязването на 150-годишнина от рождението на Гоце Делчев. Министър Генчовска ще сервира цветя на гроба на Гоце Делчев, а от страна на РСМ ще взе участие техният министър на културата.
 Скопие саботира взаимното честване на Гоце Делчев
Скопие саботира взаимното честване на Гоце Делчев

Екатерина Захариева вижда разминаване сред нашето държавно управление и Министерство на външните работи

Необходим е обединен отговор на съдружниците в НАТО за рецесията в Украйна, стана ясно още от изявленито на външно министерство.

" В подтекста на напрежението към Украйна министърът посочи нуждата от обединен отговор на сюзниците, както и от тясно съдействие с сътрудниците от района Украйна-Грузия и Молдова.Министър Генчовска изрази поддръжка към продължение на дипломатическите старания за увещание на Русия да предприеме дейности за деескалация. Укрепването на Източния байрак на НАТО би трябвало да е приоритет в актуалната обстановка ", добави той.

По концепция на румънския външен министър, който Теодора Генчовска е поканила на публична аудиенция в нашата страна, се разисква опцията в близко бъдеще външните министри на страните членки в Европейски Съюз да посетят Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР