По повод Международния ден за борба срещу хомофобията, трансфобията и

...
По повод Международния ден за борба срещу хомофобията, трансфобията и
Коментари Харесай

Могерини: В 72 държави отношенията между еднополови продължават да се криминализират

По мотив Международния ден за битка против хомофобията, трансфобията и бифобията Европейският съюз акцентира още веднъж неотклонния си ангажимент за одобряване и протекция на правата на лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните лица (ЛГБТИ). Това се показва в изказване на висшия представител Федерика Могерини от името на Европейски Съюз във връзка Международния ден за битка против хомофобията, трансфобията и бифобията.

В целия свят културните, обичайните и религиозните полезности не престават да се употребяват като опрощение за гонене, дискриминация, тормоз и тежко малтретиране на ЛГБТИ, които постоянно са съпроводени от закононарушения от ненавист и крайни форми на принуждение, в това число мъчение и ликвидиране.

В 72 страни законите, отнасящи се до половата ориентировка, не престават да криминализират половите връзки сред лица от един и същи пол, а в други страни законодателството не предлага нужното ниво на протекция, което разрешава всекидневно да се правят разнообразни форми на дискриминация във всички сфери на живота на ЛГБТИ. Европейски Съюз още веднъж изрично удостоверява, че дискриминирането против ЛГБТИ накърнява най-основните правила на правата на индивида, заложени във Всеобщата декларация за правата на индивида.

Изказване на ръководителя на унгарския парламент, който съпостави гейовете с педофили в това време провокира остри реакции от опозицията и ЛГБТ сдруженията, съобщи Франс прес.

Вчера Ласло Кьовер, който е член на партията ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, съобщи по адрес на гейовете, че "от нравствена позиция няма разлика сред държанието на един педофил и този, който желае да стане осиновител, тъй като и в двата случая детето е обект на предпочитание ".

"Трябва да се засрами. А е ръководител на Народното събрание! ", възмути се съпредседателката на лявата партия "Диалог за Унгария " Тимея Сабо.

Според самостоятелната депутатка Бернадет Сел, едно от основните лица на опозицията, партията ФИДЕС е станала крайнодясна и към този момент няма задръжки.

Левоцентристката партия "Демократична коалиция " съобщи, че депутатите й повече няма да стават за поздравяване на ръководителя на Народното събрание и го назова "политически нарушител ".

Да сравняваш желанието да станеш осиновител с педофилия наранява освен родителите от ЛГБТ общността, а всички родители осиновители ", съобщи основното унгарско съдружие за отбрана на правата на ЛГБТ.

Правителството на Виктор Орбан декларира, че желае да отбрани обичайното семейство и се опълчва на еднополовите бракове в името на християнските полезности на обществото, упоменати в унгарската конституция, в която бяха импортирани промени през 2011 година от
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР