По повод медийни публикации за зачестили аварии по водопроводната инфраструктура

...
По повод медийни публикации за зачестили аварии по водопроводната инфраструктура
Коментари Харесай

КЕВР с извънредна проверка заради честите аварии по водопроводната инфраструктура на "ВиК Добрич"

По мотив медийни изявления за зачестили повреди по водопроводната инфраструктура на "ВиК Добрич " АД, поради които огромен брой поданици на града, публични и здравни заведения от време на време са с нарушено водоподаване, ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ Иван Иванов изиска от управлението на ВиК сдружението да даде на Комисията информация за аргументите за повредите и подхванатите ограничения, оповестиха от регулатора.

Съгласно Общите условия на сдружението, нарушеното водоподаване накърнява правата на потребителите за качество на предоставяните водни услуги и е причина за пораждане на обществени и здравни опасности, прецизираха от КЕВР.

В 3-дневен период "ВиК Добрич " АД би трябвало да показа на Комисията разбор на аргументите за нарушеното водоснабдяване, информация за предприеманите ограничения и прецизен план за периодите, в които ще бъдат осъществени ограниченията за нормализиране на обстановката, допълниха от регулатора.

След приемане на цялата желана информация КЕВР ще изготви отчет от осъществената инспекция, който ще бъде обществено разгласен. При установени нарушавания от страна на "ВиК Добрич ", Комисията ще предприеме плануваните в нормативната уредба административно-наказателни ограничения, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР