По повод журналистически запитвания във връзка с разпространена информация в

...
По повод журналистически запитвания във връзка с разпространена информация в
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява ексвътрешен министър за пране на пари

По мотив журналистически запитвания по отношение на публикувана информация в средствата за всеобщо осведомление за вероятно осъществено закононарушение срещу правораздаването и срещу финансовата система от някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от XLVIII Народно заседание, Софийска градска прокуратура (СГП) дава следната информация.

На 17.01.2023 година в СГП е подаден сигнал, в който са изложени изказвания, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от XLVIII Народно заседание е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари.

Твърденията за вероятно осъществени закононарушения са за това, че някогашният министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се рапортуват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка.

Втората група изказвания са за възможна съпричастност на някогашния министър на вътрешните работи към закононарушения срещу финансовата система – пране на пари.

На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от страна на органите на КПКОНПИ.

За резултатите обществеността ще бъде осведомена. 

По неофициална информация става въпрос за ексминистър Бойко Рашков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР