По повод изказването на премиера Кирил Петков преди редовното правителствено

...
По повод изказването на премиера Кирил Петков преди редовното правителствено
Коментари Харесай

ГРЕШКА НА ЕЗИКА: Петков ще провери Турски поток, а не Южен поток

По мотив изявлението на премиера Кирил Петков преди постоянното държавно съвещание по отношение на неговото предписание за инспекция по всички аспекти на „ Южен поток “, апелирам, имайте поради, че става въпрос за инспекция на „ Турски/Балкански поток “, който бе построен след прекратяването на „ Южен поток “, написаха от Министерски съвет към медиите.

По рано министър председателят сподели, че държавното управление ще вземе решение за изпращане на съобщение до Европейска комисия за нотифициране от България за освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ, тъй че да се обезпечи опция цените на тези два доста значими съставния елемент на българската стопанска система да бъдат намалени.

На съвещанието си кабинетът ще разиска също резултатите, които реализира водената от министър-председателя Петков делегация в Съединени американски щати. Бяха контрактувани доставки на количества полутечен природен газ от два кораба за месец юни на цени, по-добри от тези на европейските пазари и от настоящите на „ Газпром “. „ Министерство на енергетиката ще продължи с спомагателните договаряния и за дълготрайните доставки, като това за първи път дава опция България да има същинска диверсификация “, уточни Петков.

„ Нашите сътрудници виждат корупцията като главен инструмент за въздействието на Путин в района и в Европа. Затова още през днешния ден със заповед ще разпоредя цялостна инспекция по всички аспекти на „ Южен поток “, безапелационен бе министър-председателят. Петков означи още прогрес в процеса за намиране на опция, която да замести поръчаните от България самолети F-16, чиято доставка се забавя. Българското небе ще остане предпазено, добави министър председателят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР