По повод инцидента на българо-турската граница, при който загина български

...
По повод инцидента на българо-турската граница, при който загина български
Коментари Харесай

Зам.-външният министър се срещна с посланика на Турция заради инцидента на границата

По мотив случая на българо-турската граница, при който почина български граничен служител на реда в региона на с. Голям Дервент, община Елхово, заместник-министърът Константин Коджабашев организира изключителна среща през днешния ден в Министерство на външните работи с посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок.

Заместник-министър Коджабашев сложи пред турския посланик въпроса за предстоящо цялостно подпомагане от страна на Турция за изясняване на събитията към трагичният случай. Призова турските управляващи да извършват отговорностите си при запазване сигурността на границата сред двете страни.

В хода на диалога от българска страна бе регистрирано досегашното равнище на съдействие сред двете страни. Заместник-министърът предложи основаването на взаимна комисия, която да обясни събитията към трагичния случай.

Посочено бе, че България чака турската страна да постави спомагателни старания за повишение на сигурността по общата ни граница.

От своя страна дипломат Секизкьок изрече съболезнованията си и удостовери готовността на управляващите в Турция да си сътрудничат с българските институции, твърдейки че към този момент са взети всички нужни ограничения за откриване на причинителите на закононарушението, както и за подсилване сигурността на общата ни граница.

Министерството на външните работи сервира съболезнования на роднините и околните на починалия български граничен чиновник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР