По повод днешните публикации и изказването на Кирил Петков към

...
По повод днешните публикации и изказването на Кирил Петков към
Коментари Харесай

Кирил Петков забъркал България в скандал с Гърция, обяви енергийният министър

„ По мотив днешните изявления и изявлението на Кирил Петков все още подобен диалог е имало, извънредно неофициален. След това аз организирах диалог с гръцкия министър, като той ме увери, че не е поемал никакъв ангажимент за взаимно предоговаряне или коопериране по повод за Плана за възобновяване и резистентност “. Това съобщи пред публицисти служебният енергиен министър Росен Христов.

Днес в Народното събрание Петков разгласи, че е приказвал с министъра на енергетиката на Гърция. По думите му съседката ни е съгласна дружно да желаеме нови диалози с Европейска комисия за въглищните централи. „ В нашия диалог ние обсъдихме, че най-добре би било, в случай че желаеме изобщо да има късмет за дерогация за отсрочване на въглеродните излъчвания, да работим дружно с Гърция и Румъния “, добави Петков.

Оказва се, че сходно нещо не се е случвало, а гръцкият министър е вдигнал телефона на Петков от вежливост, само че в никакъв случай не е давал сходни обещания, минимум е поемал каквито и да било задължения.

„ В допълнение на това той е мощно смутен, че се спекулира по подобен метод и телефонното позвъняване е признато само от вежливост, с ясното схващане, че Кирил Петков не съставлява България и гръцкия министър по никакъв метод не се е заел по какъвто и да е метод “, показа още Христов във връзка гръцкия си сътрудник.

„ С Гърция работим чудесно, имаме редица взаимни планове, като сходно безконтролно отношение на български политици напряга състояние и по никакъв метод не оказва помощ за съдействието сред двете страни. Официалната изпълнителна власт е тази, която води договаряния с други страни и единствено ние сме оторизирани да изпълняваме такива интернационалните задължения. Крайно неправилно е за политически цели, предизборни акции да се употребяват задграничните политици и да се напрягат връзките сред двете страни. Гръцкият министър-председател е осведомен за случая и чакаме публична реакция “, сподели още Христов.

Енергийният министър дефинира държанието на Петков и случилото се за сериозен случай, като прикани политиците да се държат отговорно и да не злоупотребяват със своите контакти.

„ На мен не ми се наложи да се обеснявам, тъй като съм в контакт с гръцкия ми сътрудник, съвсем всекидневно обсъждаме редица планове. В момента той съжалява, че е дал отговор на Кирил Петков, тъй като му е основало редица проблеми “, добави Христов.

Той посочи, че работят да се откри решение, което да не включва затваряне на енергийни мощности, което заплашва националната и енергийната сигурност на страната. България желае да е в унисон с всички европейски наставления, само че няма потребност да бъдем пилотна страна или някаква пробна такава.

„ Кирил Петков не може да бъде решение на този проблем, тъй като той е породен от него. Цялата тази неразбория е поради него, без никаква аргументация е вписано в Плана за възобновяване и няма по какъв начин да предложат решение. Сега да прехвърляме казуса на прилежащи страни е безконтролно. Въпроса е доста комплициран, признат е корав ангажимент, който е минал през Европейската комисия и ни слага в една съвсем невъзможна задача, като сега активизираме съществени запаси, с цел да го решим. Колкото по-малко помощ получаваме от него или негови съидейници имаме, толкоз по-бързо ще се оправим с казуса основан от тях “, добави Христов по адрес на Кирил Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР