По повод днешната историческа дата, 9 септември, Радослав Бимбалов припомни

...
По повод днешната историческа дата, 9 септември, Радослав Бимбалов припомни
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов: Държавата се краде не с куфарчета, а с документи

По мотив днешната историческа дата, 9 септември, Радослав Бимбалов напомни по този начин вкоренената в нас визия за " хората с куфарчетата, които изнесоха страната ". Каква обаче е действителната картина зад тази наивистична всеобща визия разказва той в профила си във Facebook:

" Ония с куфарчетата. Така наричахме късметлиите, посочени и готови от сякаш отиващия си социалистически режим да отнесат откъснатите части от онази страна. Този термин толкоз кърваво се заби в езика ни, че към момента цветно си представяме по какъв начин неколцина богоизбрани потеглят в разнообразни направления с по едно куфарче в ръка.

Така де, въпреки всичко филми сме гледали - в куфарчетата несъмнено е имало надиплени банкноти. Този неизказан наивизъм е обществена всеобща илюзия, която няколко десетилетия ни пречи да осъзнаем истината за отнесената в куфарчета страна.

Да, куфарчета е имало. Точно както в този момент има нощни шкафчета. Само че същинското ограбено благосъстояние в тях не са пачки, нито кюлчета, а елементарни листове, формат А4.
 Бимбалов: Предлагам директните съвещания на Народното събрание да се излъчват единствено в платени порно-сайтове Бимбалов: Предлагам директните съвещания на Народното събрание да се излъчват единствено в платени порно-сайтове
" Разбирам садистичното наслаждение на Народното събрание да продължава да ни кара директно да сеирджийстваме протичащото се вътре. Но си мисля, че...

И тогава, и в този момент, страната се краде с документи. Узаконяват се присвоявания, трансформират се собствености, трансферират се владения. В този ред на мисли куфарчетата освен не са спрели да се придвижват - в противен случай, ускориха се в последните години.

Социалистическият режим, пристигнал на днешната дата, се оказва настойчиво, всесилно творение. Той сътвори и пусна един бартер, движещ стопанската система ни оттогава до през днешния ден. Върхушка от овластени велможи отнася в куфарчета богатствата, които сътворяваме като нация, а в замяна ни оставя великодушна измама, наличен популизъм и огромен фалш.

Живеем в неспирна химера, жалко упорита. Като нас самите. "



Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР