По повод Денят на народните будители, вицепрезидентът Илияна Йотова ще

...
По повод Денят на народните будители, вицепрезидентът Илияна Йотова ще
Коментари Харесай

Илияна Йотова ще посети Община Карлово

По мотив Денят на националните будители, вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Община Карлово. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Вицепрезидентът ще бъде посетител на Професионална гимназия „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви “ и ще вземе присъединяване в тържествената стратегия „ Будители “, проведена от клуб „ Родолюбие “ с началник Антоанета Тенева.

По-късно в същия ден вицепрезидентът ще бъде посетител на тържественото честване на 130-годишнината от основаването на Средно учебно заведение „ Васил Левски “ - Карлово, което ще се състои в Народно читалище „ Васил Левски 1861 г “.

По покана на Илияна Йотова специфични посетители на тържествата ще бъдат Наталия Ярославская, шеф на Български научен колеж „ Васил Левски “ в град Кишинев, Молдова, и Невин Даудова, шеф на българското учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Истанбул, Турция.

В молдовската столица през 1996 година е основано Общообразователно учебно заведение „ Васил Левски “, което през 2003 година е преобразувано в Български научен колеж. През актуалната образователна година там се образоват над 300 възпитаници.

Българското учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Истанбул стартира работа през 2014 година и се обитава в постройката на Екзархията.

Илияна Йотова и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов ще проведат взаимен брифинг в постройката на Общината в 16.30 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР