По повод деня на виното и на любовта, до 16:00

...
По повод деня на виното и на любовта, до 16:00
Коментари Харесай

Отговорността е секси: Голям интерес към безплатните тестове за СПИН в София

По мотив деня на виното и на любовта, до 16:00 часа пред пилоните на Националния замък на културата в София се организира тестване за СПИН, проведено от Столичната районна здравна ревизия. Мотото на акцията е " Отговорността е секси ", а проучването - изцяло анонимно и гратис. Интересът към самодейността е огромен.

Доктор Ирина Гайтаневска от РЗИ-София акцентира пред :  " Тазгодишното мото на акцията са неслучайно е определено: " Отговорността е секси ". Малко е провокативно, само че в действителност ни предизвика доста съществено да се замислим какво тъкмо значи това и какъв брой виновни би трябвало да бъдем към себе си, към здравето си, и към здравето на хората, които обичаме ".

Доброволци на младежката организация на Българския червен кръст помагаха в акцията.

Към 31 декември 2023 година общо 2 344 души с ХИВ се наблюдават в структурите за лекуване на пациенти с ХИВ/СПИН, а 2 312 от тях получават модерна антиретровирусна терапия. За 2023 година честотата на новорегистрираните случаи с ХИВ зараза на 100 000 души население у нас е 3,9, оповестиха от Министерството на здравеопазването. Министерство на здравеопазването обезпечава безвъзмездна антиретровирусна терапия на пациентите, без значение от здравноосигурителния им статус.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР