По повод 577-ата годишнина от битката при Варна на 10

...
По повод 577-ата годишнина от битката при Варна на 10
Коментари Харесай

Отварят за посещение най-новата изложба в парк-музей Владислав Варненчик

 По мотив 577-ата годишнина от борбата при Варна на 10 ноември ще бъде отворена за посещаване най-новата галерия на Парк-музей на бойната дружба – 1444 година " Ковачницата – люлка на средновековните занаяти “. В нея са показани предмети от бита през междинните епохи, измежду които ключове, декорации, клипси, ножове, конски стремена и оръдия на труда, направени в тогавашните ковачници. Интерес съставляват по-редките и непокътнати в доста положително положение експонати – ледоходният шип, риболовните тежести и токата с кръст.

Поради епидемиологичната конюнктура публично отбелязване на годишнината няма да се организира, само че искащите да изразят своята респект към починалите християнски воини могат да поднесат цветя на символичния гроб на крал Владислав III сред 9.00 и 10.00 часа на 10 ноември (сряда). 

Съгласно заповед № РД-01-856/19.10.2021 година на Министъра на опазването на здравето допускането на хора на територията на Парк-музей " Владислав Варненчик “ става след показване на годни изискуеми документи – зелен документ за имунизация, формален документ за преболедуване, негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта ПСР проучване или негативен резултат от извършен до 48 часа преди влизане в обекта антигенен тест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР