По повод 2 Април - Световният ден за информираност за

...
По повод 2 Април - Световният ден за информираност за
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма

По мотив 2 Април - Световният ден за осведоменост за аутизма, Сдружение "Аутизъм Днес " и Фондация "Стъпка за невидимите деца на България " провеждат за девета поредна година поредност от събития за осведоменост на обществото. Мотото на осведомителната акция тази година е - "Живея във вашия свят, само че по собствен метод. Да счупим бариерите на предразсъдъците. "

По този мотив ще се проведат следните събития:

1 Април - Арт работилница за деца с Аутизъм, взаимно с Angel Steps от 11.30 в Angel Steps-Kids Art center, на адрес: бул. "Сливница " 245 2 Април от 12:00 ч. ще се организира спорен конгрес - конференция, в книжовен клуб "Перото " на НДК, по традиция под патронажа на кмета на София г- жа Йорданка Фандъкова, където ще участват обществени персони, подкрепящи идеята - Заместник-министъра на образованието Деница Сачева, заместител министъра на труда и обществената политика Султанка Петрова, изпълнителният шеф на HP България Ираван Хира, Ваня Кастрева - Директор нас РУО София град и дългогодишните другари на идеята - Ники Кънчев, Део, Елена Петрова, Калин Терзийски и други. В Деня за осведоменост за аутизма тъкмо в 20, 00 часа ще светне в синьо Националния замък на културата, по този начин както доста други знакови здания в целия свят.

2 Ц 11 Април - Седмица на отворените порти - Сдружение "Аутизъм Днес " предлага в центровете си срещи - съвещания с родители и деца. Сдружение "Аутизъм Днес " сътвори първият в България Център по прибавен поведенчески разбор за деца с Аутизъм през 2015 година в предоставена от Столична община постройка в София, а през ноември 2017 отвори порти втория Център за работа с деца "Витоша ", включващ първата в България Терапевтично-поведенческа занималня за деца със специфични потребности.

Събитията, отдадени на 2 Април се осъществят с поддръжката на НДК, Евробет, Рефан, Angel Steps и Медия Крос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР