По повод 140 години от рождението на Йордан Йовков сме

...
По повод 140 години от рождението на Йордан Йовков сме
Коментари Харесай

Първият роман на Йордан Йовков – между любовната история и острите социални исторически конфликти

По мотив 140 години от рождението на Йордан Йовков сме щастливи да представим първия разказ на създателя " Чифликът край границата " в ново красиво издание с оформлението на художника София Попйорданова под знака на Издателство НИКЕ.
Във времена, в които за следващ път светът се разпада, с цел да бъде подреден още веднъж, в обстановка на бурни обществени спорове и преосмисляне на обществения строй, Йордан Йовков слага своите двама основни герои на първия си разказ „ Чифликът край границата “.
 Предстои нова среща с кулминационната точка в творчеството на Йордан Радичков Предстои нова среща с кулминационната точка в творчеството на Йордан Радичков
В Столична библиотека ще бъде показана най-емблематичната книга на създателя, съчетана с галерия на модерни илюстрации по текстовете...
Съществували като че в две паралелни вселени животите на младата щерка на състоятелен чифликчия Нона и пограничния офицер Галчев ще се сблъскат, с цел да се опитат да осъществят своята обич в несигурните времена на бурни промени в навечерието на Септемврийското въстание в една малко добруджанско село.
Недооценен и недочетен заради идеологически подозрения преди 1989 година, романът на Йовков показва на читателя една изключителна по дълбочина история, която надвишава дефиницията на „ любовен разказ “.
В книгата си писателят оставя в пантеона на българската литература следващия мощен женски облик в лицето на Нона – самостоятелна, съвременна, умна и сензитивна жена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР