По повод 12 октомври - Ден на българската община в

...
По повод 12 октомври - Ден на българската община в
Коментари Харесай

Ден на отворени врати и концерт за празника на българската община в Козлодуй

По мотив 12 октомври - Ден на българската община в петък от 10 часа локалната администрация в Козлодуй ще отвори порти и ще посрещне жители, с цел да получат информация за активността на обособените дирекции и отдели. Деца и младежи от учебни заведения и детски градини ще бъдат приветствани от кмета Маринела Николова. Те ще имат опция да видят ключа на Козлодуй, огърлицата на кмета и златния щемпел на община Козлодуй. Всички жители, които демонстрират интерес към работата на администрацията, могат да посетят общината от 10.00 до 17 часа.
След обяд пред НЧХП „ Христо Ботев” от 17 часа особено за децата ще има стратегия с обичани детски песни, изпълнени от обичаната от всички Росица Кирилова, с игри, състезания и награди, с клоуни и доста изненади.
В 18.30 часа концерт по случай празника ще изнесе бургаската група „ Петте сезона”.
На 12 октомври през 1882 година в брой 117 на Държавен вестник е оповестен първият Закон за общините и градското ръководство. В него за първи път се регламентира активността на общинските препоръки, на кметовете и техните помощници. Именно по тази причина, честването на Деня на българската община на 12 октомври с разнообразни по мащаб локални и национални начинания се е трансформирало в традиция, придобиваща все по-голямо значение в историята на българските общини.
На този ден по традиция община Козлодуй провежда Ден на отворените порти за всички искащи да се срещнат от близко с естеството на работа на общинските чиновници и на Общинския съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР