По последни данни седем са ранените в нападението с хладно

...
По последни данни седем са ранените в нападението с хладно
Коментари Харесай

Шведската полиция подозира тероризъм при атака със седем ранени

По последни данни седем са ранените в нападението с хладно оръжие, осъществено през вчерашния ден в шведския град Ветланда, съобщи Франс прес, като се базира на данни на управляващите.

Преди това бе обявено за осем ранени. Полицията преглежда случилото се като евентуална терористична офанзива. Трима от ранените са в тежко положение, а други двама са в съществено състояние. Предполагаемият нападател е на двайсетина години. Той е бил ранен в крайници от полицейска пукотевица по време на задържането му.

"Има елементи в следствието, поради които работим по версията за евентуални терористични претекстове за офанзивата. Но не мога да уточня в този момент защо става дума ", съобщи Малена Гран, шеф на полицията на окръг Йонкьопинг, в който се намира и Ветланда.

Швеция бе цел на две терористични офанзиви в последните години. Последното нахлуване от този жанр беше през 2017 година Тогава узбекистанец, на който беше отказано леговище, открадна камион и прегази няколко пешеходци в Стокхолм. Петима души починаха, а нападателят бе наказан през 2018 година на пожизнен затвор за тероризъм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР