По покана на Европейската народна партия и лично на Андрей

...
По покана на Европейската народна партия и лично на Андрей
Коментари Харесай

Пред Евроизбори 2024: посещение в Брюксел

По покана на Европейската национална партия и персонално на Андрей Ковачев делегация от 80 членове и деятели на Политическа партия ГЕРБ организираха в Брюксел конференция по настоящи политически тематики. Срещата се състоя в Европейския парламент на 22 февруари 2024 година

В разискванията по другите цели и ресори на евродепутатите от ГЕРБ/СДС се включиха Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Аденов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов. Неочаквано за гостите, персонални послания до членовете на ГЕРБ насочиха ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола (чрез видеообръщение) и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер, който макар натоварената си стратегия пристигна персонално да увери присъстващите какъв брой доста цени България и да се ръкува с огромна част от делегацията. „ Радвам се, че сте тук! Ние сме национална партия и работим на всички равнища – национално и европейско. Затова е толкоз значимо, че сме дружно! Уверявам ви, че ГЕРБ тук има страховит екип, поради който аз съм горделив. Пожелавам триумф на акцията по време на идните избори “ – сподели Манфред Вебер и пожела да се снима с кмета на Пловдив Костадин Димитров.

В разискванията по постигнатото от депутатите на ГЕРБ/СДС се включиха още: Илиана Иванова – българският еврокомисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младеж; Зигфрид Мурешан (Румъния) – зам.-председател на ЕНП и ръководител на румънската делегация; Долорес Монсерат (Испания) – зам.-председател на групата на ЕНП и ръководител на Комисията по петиции в Екологичен потенциал.

Във внушителната българска делегация бяха включени кметове на обитаеми места, общински съветници от огромните градове, районни ръководители на структурите на ГЕРБ, както и част от УС на Жени ГЕРБ. Всички те зададоха своите въпроси, отнасящи се освен до активността на нашите депутати в Екологичен потенциал, само че и приказваха в вероятност – какво следва след изборите за България – за стопанската система, за Зелената договорка, за Изкуствения разсъдък, за миграцията.

Андрей Ковачев даде висока оценка на Роберта Мецола с думите: „ Тя е огромен другар на България. Идеята за нашата днешна среща е да разберем и оценим какъв брой мощна е поддръжката за ГЕРБ “. Той анонсира идния конгрес на ЕНП, който ще се състои при започване на март в Букурещ. Зигфрид Мурешан – който е главен уредник на това значимо събитие – се спря на приемането ни в Шенген по въздух: „ Ние знаем, че България и Румъния бяха изпълнили всички условия. Няма да скрия, че бяхме разочаровани, само че въпреки всичко тази първа крачка е значима, а ние ще продължим битката до реализирането на втората крачка “.
Ева Майдел беше безапелационна, че идващите месеци ще са турбулентни за България, а нашите жители би трябвало да се доверят на ГЕРБ, тъй като тя е част ЕНП – най-голямото европейско семейство, чието въздействие е решаващо за политиката на Европа.

Асим Адемов удостовери, че гласът на България се чува в ЕНП и Екологичен потенциал и техният труд е видян и оценен.

Андрей Новаков приказва за позитивните резултати, реализирани до момента, като даде образец по какъв начин 17-те български евродепутати са извоювали 325 гласа за избавяне на българското розово масло. Той напомни, че борбата за пакета „ Мобилност “ не е завършила и до няколко дни Съдът на Европейски Съюз ще се произнесе по жалбата, която България е внесла.

Илиана Иванова обясни в детайли Програма „ Хоризонт Европа “, в която са планувани 100 млрд евро за новаторски решения. Тя прикани вложителите да работят в тази посока, тъй като България е на последно място в Европейски Съюз по нововъведения с осъществени 0.77% от Брутният вътрешен продукт.

Всички посетители и депутатите от ГЕРБ се поклониха пред бюста на Атанас Буров, чието име носи един внушителен кулоар в Екологичен потенциал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР