По подобен на американските спецсили ГДБОП пусна въздействащо видео, за

...
По подобен на американските спецсили ГДБОП пусна въздействащо видео, за
Коментари Харесай

ВИДЕО на ГДБОП показа как киберпрестъпниците изнудват децата ни за секс в социалните мрежи

По сходен на американските спецсили ГДБОП пусна въздействащо видео, с цел да покаже по какъв начин работят киберпрестъпниците в обществените мрежи. Само преди дни бе задържан 36-годишният софиянец Б.И, който се представял за 15-годишен юноша във фейсбук и подлъгвал деца за онлайн полова употреба, написа Флагман бг. По време на следствието е открито, че мъжът е употребявал целеустремено ресурсите на обществената мрежа за реализиране на контакти с малолетни девойки, които да склонява и изнудва към участия в нецензурен представления, както и за продан на материали с порнографско наличие.

По първични данни той се е представял с подправена идентичност на 15-годишно момиче. Така, за към три месеца мъжът е добавил в профила си над 1500 девойки на възраст от 12 до 15 години. Използвайки възрастта на децата и тяхната доверчивост и наивност, Б.И. ловко манипулирал своите жертви да извършват извратените му стремежи.

Осъщественият арест е поредна сполучлива реализация на чиновниците от бранш „ Киберпрестъпност “ в противодействието им против онлайн половата употреба на деца.

През миналите две седмици ГДБОП и сътрудниците им в районните структури организираха още три интервенции на територията на страната, при които бяха открити и арестувани лица за разпространяване на материали, съдържащи полово принуждение и полови извращения с деца на възраст сред 1 и 9 години.

ГДБОП насочва апел към всички деца и родители да изгледат видеото: „ Не се доверявайте на никого в обществените мрежи, не изпращайте голи фотоси или пари, потърсете помощ”!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР