По план до края на тази година Националната здравно-информационна система

...
По план до края на тази година Националната здравно-информационна система
Коментари Харесай

Сербезова: Визията за е-здравеопазване е за осветляване на процесите в медицинските дейности

По проект до края на тази година Националната здравно-информационна система ще бъде създадена и внедрена в цялостната си функционалност. Това сподели министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по време на съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето.

В къси периоди се планува смяна в нормативната уредба за определяне и разпределяне на медикаменти, като задачата е електронните предписания да станат наложителни и за „ бели “ предписания, а освен за тези, които са заплащат от НЗОК, добави министър Сербезова.

Визията за е-здравеопазване е напълно осветляване на процесите в медицинските действия и лекарствените процеси, сподели още тя. По думите й все още не може да се взимат съответни управнически решения, в случай че не се познават процесите. Необходим е надпартиен консенсус за главните цели в опазването на здравето, стабилно развиване и е-здравеопазване, сподели още министър Сербезова.

Тя уточни, че до момента е построена базовата функционалност на ядрото на Националната здравно-информационна система, както и интеграционна среда за тестване на модулите. Може да се получава противоположна връзка от тези, които ще употребяват системата, уточни още тя. По думите й главните регистри на някои от институциите към този момент са интегрирани към осведомителната система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР