По първоначални изчисления, щетите, нанесени от ураганите Харви в Тексас

...
По първоначални изчисления, щетите, нанесени от ураганите Харви в Тексас
Коментари Харесай

ПЪЛНА РАЗРУХА: Ирма и Харви - милиони евакуирани, десетки жертви, щети за 300 милиарда долара

По първични калкулации, вредите, нанесени от ураганите Харви в Тексас и Ирма във Флорида, доближават 290 милиарда $.
По оценки на профилирания уебсайт AccuWeather общите вреди от ураганите Харви и Ирма могат да костват на американската стопанска система до 290 милиарда $.

Ураганът Харви, който удари Хюстън предишния месец и беше съпроводен от рекордни превалявания и наводнения, съгласно специалистите на AccuWeather, е едно от най-скъпите климатични бедствия в Съединени американски щати.
Изглежда Ирма няма да остане по-назад.

Тропическият вихър Ирма избра най-неблагоприятния път - през Карибските острови и следващ завой към Флорида.
При напредването си до остров Куба той отслабна до трета категория по 5-степенната канара на Сафир-Симпсън, само че по-късно, преминавайки през топлите води на пролива Флорида (до 31 ° C), още веднъж се ускори до 4-та категория.

Излизайки над материка и откъснат от източника си на сила - топлите тропически води, той отслабна до първа категория.

Отличителна линия на Ирма е доста необятното поле напразно. Ураганните ветрове се разпространяваха на 95 километра от центъра, основно в западния бранш, а бурните ветрове покриваха радиус от 665 километра.

Американските синоптици оповестиха, че Ирма е най-разрушителният вихър в историята на страната, заяви "Вашингтон пост ".

Смята се, че ураганът Ирма е измежду най-мощните урагани в историята на човечеството.

При най-силната си фаза ветровете в Ирма доближиха 296 километра в час, надминавайки досегашните фамозни водачи Катрина, Андрю и Камила, при които оптималната скорост на ветровете беше 280 км/час.

"Ние считаме, че размерът на вредите, породени от урагана Ирма, е към 100 милиарда $.
Така Ирма ще се трансформира в един от най-скъпите урагани на всички времена и нации. Щетите са равни на 0,5% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати в размер на 19 трилиона $ ", съобщи ръководителят на AccuWeather Джоел Майърс.
"Освен това изчислихме, че ураганът Харви ще бъде най-скъпата злополука в историята на Съединени американски щати. Размерът на вредите, породени от него, е 190 милиарда $, или 1% от Брутният вътрешен продукт.

Общият размер на вредите, породени от двата урагана, съгласно AccuWeather, се равнява на 1,5% от Брутният вътрешен продукт, което подхожда на естествения растеж на стопанската система от средата на август до края на четвъртото тримесечие, добави Майърс.

AccuWeather е взел поради финансовите разноски, в това число вредите за бизнеса, възходящата безработица, вредите на инфраструктурата, загубите на годишна продукция, вредите на имущество и по-високите цени на горивата.

"Някои от загубите ще бъдат покрити от застраховки, а някои няма да са, тъй че загубите ще бъдат усетени в разнообразни форми от милиони хора ", сподели още Майърс. "Милиони жители към този момент са евакуирани, тъй че животът им към този момент е обиден и те са понесли разноски от един или различен тип ", добави още метеорологът..

Преди Харви да удари Тексас преценките за идните вреди, които той би предизвикал, бяха за към 160 милиарда $.
В последна сметка, след прекосяването му сумата надмина прогнозите с съвсем една четвърт.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР