По отношение на заявлението на Украйна за членство в Европейския

...
По отношение на заявлението на Украйна за членство в Европейския
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Не трябва да се допуска руският президент Владимир Путин да разшири военните действия и в други страни

По отношение на заявката на Украйна за участие в Европейския съюз, Борел съобщи, че Европейски Съюз неотложно е дал отговор утвърдително.

Не би трябвало да се допуска руският президент Владимир Путин да разшири военните действия и в други страни след нашествието в Украйна, а Русия би трябвало да бъде изолирана от интернационалната общественост. Такава позиция изрази висшият представител на Европейски Съюз външните работи Жозеп Борел пред CNN TÜRK.

За да не допусне разгръщане на войната с замесване на други страни, ЕС няма да предприеме военна намеса в Украйна, само че общността поддържа украинската страна и би трябвало да глоби съветската стопанска система по този начин, че Русия да не е в положение да продължи войната, уточни Борел, добавя News.bg.

" От една страна ние се опитваме да поддържаме Украйна, от друга - да предотвратим огромна война. Никой не би трябвало да се оправдава пред Путин. Защото той може да разшири военната си активност. Може да е срещу страна от НАТО или против друга. Има съществени опасения. Путин ще продължи да нападна и ние би трябвало да ограничим офанзивите. Трябва да изолираме Русия от интернационалната общественост, би трябвало да поддържаме Украйна. " - разяснява първият посланик на Европейски Съюз.

" Украйна принадлежи към европейското семейство. Това е явен факт, географски и исторически. Има някои процедури. Вече започнахме този развой. " - посочи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР