„По отношение на поставените ваксини на общински съветници в Сандански

...
„По отношение на поставените ваксини на общински съветници в Сандански
Коментари Харесай

ГЕРБ-Сандански с декларация относно ваксинираните общински съветници

„ По отношение на поставените ваксини на общински съветници в Сандански нямам съответна информация и не знам софтуерно по какъв начин се е случил процеса. От групата общински съветници на ГЕРБ е имунизиран единствено един, който е настоящ преподавател на първа линия. “ Това сподели за Радио Благоевград ръководителят на общинската конструкция на ГЕРБ в Сандански и общински консултант Стоян Стоев.

„ Излязохме с декларация по случая, в която ще отправим питания, най-вероятно на следващия ден, с цел да разберем повече детайлности. Всичко е станало доста бързо и по принцип сътрудниците общински съветници не знам за това до каква степен е стигнал проекта за имунизация. Те не са длъжни да се осведомени дали всички на първа линия са имунизирани или не. Това е работа на хората, които го провеждат. Питанията са ориентирани към ръководителя на Общинския спешен щаб – настоящия кмет и към шефа на болничното заведение. Доколкото съм осведомен в случай че има останали ваксини би трябвало да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград и оттова да ги разпределят по предопределение в сходство със описите “, добави водачът на ГЕРБ-Сандански Стоян Стоев.

Припомняме, че министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов е разпоредил незабавна инспекция по отношение на постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград, в град Сандански, са осъществени имунизации отвън реда, разказан в Националния проект за имунизиране против COVID-19. Проверката е почнала през вчерашния ден, като задачата ѝ е да откри всички обстоятелства към имунизирането в района.

Проверката ще завърши до 24 часа. Ако след нея се потвърди, че редът за имунизации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на Министерство на здравеопазването, виновни за осъществяването на проекта в района, ще понесат най-строги наказания, добавя министър Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР