По отношение на локалните мерки не се променя нищо в

...
По отношение на локалните мерки не се променя нищо в
Коментари Харесай

Денков ще затваря училища само в краен случай

По отношение на локалните ограничения не се трансформира нищо в областта на образованието. Карантирането остава както до момента - и на равнище паралелка, и учебно заведение, главната смяна е обвързвана с това, че равнището за риска на учебните заведения е обвързвано с това дали има риск хората да останат без съответни лечебни грижи. Остава правото на избор, в случай че родителите считат, че рискът е прекомерно огромен да оставят децата у дома на онлайн образование с риск, че образованието няма да е еднообразно качествено.

В първа зона измененията ще са следните: не престават заниманията по ползи, без разбъркване на паралелки, стопират се екскурзии, визити на музеи, зелени екскурзии, олимпиадите и надпреварите ще са присъствени при отдалеченост, зелен документ или обезпечен тест на място.

Във втори стадий стопират заниманията на ползи, като се изключи тези в занималните, групови действия за личностно развиване ще са единствено след тест, без тези, които имат зелен документ или тестването преди занятията.

В третия стадий - 1 до 4 клас остават присъствено, 5-12 клас в ротация, която продължава в интервал една седмица, няма да има по-дълги интервали, без ротация ще се учи в центровете с деца със сензорно развиване и центровете за поддръжка.

В четвърти стадий - 5-12 клас би трябвало да се изтегли от учебната мрежа, а за децата от 1 до 4 клас ще се взема решение съгласно обстановката - каква е заболеваемостта и в клъстера от области до каква степен са налични кревати за интензивна грижа за деца.

Ако в дребните обитаеми места има два пъти по-малка заболеваемост, децата могат да останат в просветителната система, даже когато се надмине 4 стадий в дадената община.

За тестванията в учебната мрежа Денков сподели, че те остават макар неприятните отзвуци в обществото. Той е безапелационен, че тестванията се употребяват всеобщо в други страни. Няма да има никаква смяна в метода с тестванията и те ще бъдат употребявани оптимално от 1 до 4 стадий, където има присъствено образование. Водят се диалози за качеството, само че това е различен въпрос, заключи министърът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР