По отношение на еврозоната БНБ е фокусирана върху две групи

...
По отношение на еврозоната БНБ е фокусирана върху две групи
Коментари Харесай

Димитър Радев: БНБ работи системно по въвеждане на еврото

По отношение на еврозоната Българска народна банка е фокусирана върху две групи от задания - законодателната рамка и техническата подготовка. И по двете тематики работим редовно и поредно.
Това съобщи шефът на Българската национална банка Димитър Радев, съобщи БГНЕС.

Радев изясни, че сега работят по законодателни промени, които да регламентират работата на Българска народна банка в изискванията на участие в еврозоната.

Той е безапелационен, що се отнася до работата на Българска народна банка, институцията няма нито един ден забавяне във връзка с правене на законодателни промени, както и във връзка с техническата подготовка.

Домбровскис: 1 януари 2025 година е допустима дата за присъединението на България към еврозоната

“В подтекста на Еврозоната Българска народна банка се намира в неповторима позиция. Тя произтича от обстоятелството, че България е член на банковия съюз, само че не е член на Еврозоната. Българска народна банка взе участие във вземането на най-важните решения свързани с надзора и преструктуриране на банките в Еврозоната ”, акцентира той.

 istock istock
Управителят на Българската национална банка уточни, че смяната на датата за присъединение на страната към Еврозоната слага провокации както пред Българска народна банка, по този начин и пред банките, тъй като ще наложи смяна на графиците, по които се работи.

“БНБ и комерсиалните банки работят редовно и поредно по въпросите от тяхната подготвеност за въвеждане на еврото, само че са подготвени да калибрират дилемите и средствата за тяхното осъществяване при смяна на целевата дата ”, сподели още Радев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР