По около 500 лева бонуси за 24 май вече са

...
По около 500 лева бонуси за 24 май вече са
Коментари Харесай

За 24 май: по 500 лева бонуси за учителите

По към 500 лв. бонуси за 24 май към този момент са получили множеството учители. Това удостовери ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева, написа „ Телеграф “.

„ Имах няколко срещи, в които шефове ме увериха, че още предходната седмица са разписали сумите. Други получават парите през тази. Сумите са от порядъка на 500 лв., само че варират в обособените учебни заведения. И зависят от някои неща, тъй че не може да се разясняват с акуратност. При всеки е друго. Важен е жестът и възприятието на задоволеност в края на следващата образователна година, в която
сътрудниците още веднъж не пестяха мощ и сила,
с цел да развиват децата, които са бъдещето на нашата страна “, разяснява Такева.

В някои учебни заведения в страната шефовете обвързват заплащането и с наличието на парадите и тържествата за празника,
против което структурите на синдикатите по места стачкуват.
„ Лично аз не съм чула за такива случаи. Като цяло българските учители върнахме празничното отбелязване на този ден. Лично аз имам покана за празника от Враца, където ще бъдем дружно със зам.-министър Таня Михайлова. Определено учителите съблюдаваме заветите на светите братя Кирил и Методий, които са и настойници на Европа. Пазим жанр и татковина, опитваме се не просто да разпръскаме познания, само че и да възпитаваме в обич към науката и културата “, сподели още Янка Такева.

Средствата за финансовите тласъци са част от спомагателната брутна междинна работна заплата, разграничена на 3 елементи – за 24 май, Коледа и за 15 септември.
Бонуси се дават и в доста детски градини.
В дребните обитаеми места с по-малко възпитаници те сигурно са по-малки от тези в столицата и огромните учебни заведения в страната. Размерът зависи също по този начин и от това кой какъв брой дни болничен е употребил.

„ Този ден несъмнено е мотив за горделивост и за самочувствие, подхранено от духовните достижения на нашия народ през вековете. Затова фокусът би трябвало да е върху всички, които работят със словото и употребявам случая да ги поздравя. Приятни празници на всички българи, гордейте се със своя език! “, добави Такева.

Източник: Телеграф

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР