По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски

...
По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски
Коментари Харесай

Прокуратурата призна за виновен полицай за подкуп, поискан чрез изнудване

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен подсъдимия К. Г. в осъществяването на закононарушение по член 302, т. 1 и т. 2, вр. член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестяват от държавното обвиняване.

Съдът откри за несъмнено потвърдено, че на 01.11.2019 година, за времето сред 03:00 ч. и 04:00 ч., в гр. София, в качеството си на полицейски орган К. Г. изискал и приел от лидер на моторно транспортно средство парична сума в размер на 230 лева, с цел да не извърши деяние по работа – да не извърши инспекция на автомобила, да не сформира нужната документи и да не уведоми дежурния в съответното районно ръководство. Парите били поискани посредством изнудване чрез корист със служебно състояние, защото К. Г. заплашил лидера на автомобила, че я грози санкция от 2 000 лева, защото е млад водач и след 22:00 ч. не може да кара без компаньон, че ще бъдат свалени регистрационните номера на автомобила, който кара и че ще я заключат в районното полицейско ръководство.

За осъщественото закононарушение съдът наложи наказване отнемане от независимост за период от 2 години, санкция в размер на 2 000 лева и отнемане от право да заема държавна служба в системата на Министерство на вътрешните работи за период от 3 години.

На съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс отсрочи осъществяването на по този начин избраното наказване отнемане от независимост в размер на 2 години с изпитателен период от 4 години.

Присъдата e влезнала в действие.

В рамките на компетентността си, СГП неотложно предприе нужните дейности за привеждане в осъществяване на наложеното по отношение на наказания наказване отнемане от право да заема държавна служба в системата на Министерство на вътрешните работи за период от 3 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР