По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден И.Ю., на

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден И.Ю., на
Коментари Харесай

Година и четири месеца затвор за 44-годишен мъж, задигнал маратонки

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е наказан И.Ю., на 44 година

Причината за това е, че на 16.12.2018 година, в гр. Кърджали, лишил непознати движими движимости от владението на другиго, без неговото единодушие, с желание незаконно да ги присвои, като действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по член 196, алинея 1, т. 1, вр. член 194, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. „ б “ Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали е наложил на И.Ю. наказване в размер на една година и четири месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим.

На 16 декември 2018 година И. Ю. решил да извърши кражба, защото нямал пари. Влязъл в жилищен блок в гр. Кърджали и почнал да оглежда обувките, оставените пред вратите. Пред един от жилищата видял маркови маратонки, взел ги, скрил ги под облеклата си и бързо напуснал блока. Маратонките, струващи съгласно експертизата 145 лв., той продал на собствен прочут за сумата от 3 лв.. Извършителят е разпознат по видеозаписи от охранителна камера.

До момента И. Ю. има 15 присъди, от които една е за разрушение и разваляне на движимости, а останалите за обири. Последната присъда от две години „ отнемане от независимост “ е изтърпял през ноември 2018 година

Присъдата е влезнала в действие и предстои на осъществяване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР