По обвинителен акт на Районна прокуратура – Разград 35-годишният Я.Я.

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Разград 35-годишният Я.Я.
Коментари Харесай

Вкарват на топло двойка мошеници, завлекли наивна женица с над 140 000 лв.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Разград 35-годишният Я.Я. беше наказан на 8 години " отнемане от независимост “ при непоколебим режим за това, че в изискванията на  продължавано закононарушение и рисков рецидив, след прелиминарен сговор, действайки като съучастник, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане в жена от града, като с това й предизвикал имотна щета в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. Другата подсъдима за закононарушението – Л.А. на 27 години, която била съучастник, беше наказана на 4 години " отнемане от независимост “, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Делото беше гледано при изискванията на съкратеното правосъдно разследване, вследствие на което присъдите на двамата бяха редуцирани с една трета. След съкращаването Я.Я. ще остане в пандиза за период от 5 години и 4 месеца при непоколебим режим, а присъдата на дамата беше понижена на 2 години и 8 месеца " отнемане от независимост “, изтърпяването на които се отсрочва с 4 години изпитателен период. Тя е с чистото й правосъдно минало и не е престъпно проявена все още на осъществяване на закононарушението.

Съдът почете гражданския иск на потърпевшата и дефинира Я.Я. и Л.А. да й изплатят солидарно сумата от 143 231,83 лв.. Разноските, направени по делото, също ще бъдат заплатени солидарно от двамата подсъдими.

В продължение на две години Я.Я. поддържал с пострадалата от измамата жена мнима връзка по телефона и посредством интернет приложения, като се показал поредно за двама други мъже и я заблудил, че има другарство и съществени връзки с тях, като и двамата се нуждаят по разнообразни мотиви от нейната финансова помощ. В интервала от април 2018 година до май 2020 година, мъжът я въвел в редица заблуди, а потърпевшата му се доверявала изцяло и му изпращала желаните пари, дала му и златните си украшения. Средствата били изпращани посредством банкови преводи, пощенски преводи или през разнообразни финансови институции, а златните бижута били предадени персонално на подсъдимия. Жената, съжителстваща с Я.Я. била осведомена със схемата и взела участие във въвеждането в илюзия на жертвата с разнообразни функции, които ловко изигравала сама и с присъединяване на Я.Я., като и двамата в избрани обстановки се представяли и за юристи. Общата стойност на всичко, което дамата дала на двамата подсъдими възлизала на 143 231,83 лв..

Присъдата на Разградския областен съд предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР