По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана съдът е

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана съдът е
Коментари Харесай

Осъдиха бенефициент по Програмата за развитие на селските райони, прибрал над 24 бона

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана съдът е признал за отговорен подсъдимия В.П. за осъществено от него закононарушение по член 248а, алинея 5, вр. алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Подсъдимият П. бил бенефициент по размер 112 „ Създаване на стопанства за млади фермери “ по Програмата за развиване на селските региони 2007-2013 година В това си качество, в интервала от 10.09.2012 година до 03.12.2012 година, той нарушил отговорностите си и реда за даване на безплатна финансова помощ по мярката.

Пред Областна дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ в гр. Монтана показал погрешни сведения, че отглеждал и осъществил избрана селскостопанска продукция, което не отговаряло на истината. С дейностите си подсъдимият В.П. целял да получи средства от фондове, принадлежащи към Европейския съюз. Неправомерното финансиране било в размер на 24 446 лв..

В.П. е наказан на две години „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Присъдата е влезнала в действие и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР