По обвинение на Софийската районна прокуратура е осъден на затвор

...
По обвинение на Софийската районна прокуратура е осъден на затвор
Коментари Харесай

Крадец на коли влиза в пандиза

По обвиняване на Софийската районна прокуратура е наказан на затвор 27-годишен мъж, откраднал автомобил и управлявал го, откакто му било отнето свидетелството за ръководство на МПС.

За времето от 11.09.2020 година до 12.09.2020 година в с. Хърсово, общ. Сандански, посредством потребление на контактен ключ, обвиненият А.А. незаконно лишил товарен автомобил, без единодушието на притежателя с желанието да го употребява.

Обвиняемият управлявал откраднатия автомобил по ул. „ Свето Преображение “ в гр. София, когато полицейски чиновници му подали звуков и светлинен сигнал да спре. Последвала гонка с служителите на реда, когато на ул. „ Павел Красов “ той блъснал  полицейския автомобил и му нанесъл материални вреди.

След като полицейските чиновници задържали А.А., открили, че обвиненият е карал в периода на изтърпяване на насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 346, алинея 2, т. 1 и т. 3, вр. алинея 1 вр.чл. 195, ал.1, т.4 от Наказателен кодекс, по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 343в, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са събрани задоволително доказателства за виновността на А.А.

Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатите му обвинявания и наложи на А.А. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ общ “ режим и санкция в размер на 1000 лв. и отнемане от СУМПС за период от 2 години. Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР