По обвинение на Районната прокуратура в Шумен, мъж, нарушил нееднократно

...
По обвинение на Районната прокуратура в Шумен, мъж, нарушил нееднократно
Коментари Харесай

Вкарват в затвора мъж, нарушил повторно заповед за защита от домашно насилие

По обвиняване на Районната прокуратура в Шумен, мъж, нарушил неведнъж заповед за отбрана от домашно принуждение, издадена от Районния съд в града през 2021 година, бе наказан дейно с „ отнемане от независимост “ за период от девет месеца, като на подсъдимия се дефинира първичен „ общ режим “ за изтърпяване на наказването. Това оповестиха през днешния ден от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

По данни на правосъдната институция, О.О. бил притеглен към наказателна отговорност за това, че на 27 юни 2022 година, към 12:00 часа, в село Боян, област Шумен, в нарушаване на заповед за отбрана от домашно принуждение, не извършил задължението си да не се приближава до майка си, както и населяваното от нея жилище, и отишъл до дома ѝ. Там мъжът блъскал по вратата, крещял и заплашвал своята родственик. След идване на полицейски чиновници на място, той бил арестуван. Повдигнато му било обвиняване за закононарушение по член 296, алинея 4, по отношение на алинея 1, предл. 2 от Наказателен кодекс. Това обаче не било първото сходно нарушаване на правосъдното предписание. През май 2022 година той бил наказан за същото действие, само че все пак още веднъж нарушил заповедта. 

С разпореждане на наблюдаващ прокурор, 55-годишният мъж бил арестуван за период до 72 часа. В рамките на периода на задържането му мъжът бил наказан и наведен на място за отнемане от независимост, където ще търпи присъдата си. 

Одобреното от Шуменския областен съд съглашение е със силата на присъда и е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР