По обвинение на прокуратурата в Ловеч, Върховният касационен съд окончателно

...
По обвинение на прокуратурата в Ловеч, Върховният касационен съд окончателно
Коментари Харесай

20 години затвор за мъж, пребил до смърт приятелката си в Тетевен

По обвиняване на прокуратурата в Ловеч, Върховният касационен съд дефинитивно осъди мъж за причиняване на гибелта на 29-годишна жена при изискванията на домашно принуждение.

Обвинителният акт е импортиран от Окръжна прокуратура. След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, причинителят е приет за отговорен и е наказан по повдигнатото му от прокуратурата обвиняване за отговорен по тази причина, че през нощта против 4 март 2021 година в апартамент, след нанесен побой и с особена свирепост предизвикал гибелта на дамата.

В резултат на породените контузии, младата жена е умряла на 11 март 2021 година в УМБАЛ-Плевен, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемият - три пъти осъждан за безчинство и потърпевшата живеели на фамилни начала, като постоянно се карали, а по отношение на дамата бил упражняван душевен и физически тормоз.

За упражненото домашно принуждение потърпевшата сезирала полицията, а през 2018 година и Районният съд в Тетевен, като делото в съда било прекъснато по избор на дамата, след покайване на мъжа и заричане да се поправи.

Поради влошените връзки потърпевшата се е преместила да живее при майка си, само че обвиненият траял да я преследва и заплашва. На 3 март 2021 година, вечерта двамата се срещнали в жилището на обвинения. Между тях е зародил скандал, който минал в побой над потърпевшата.

В резултат от насилието тя е изпаднала в безсъзнание, само че обвиненият я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на собствен другар и извикали спешна помощ. Жената е била откарана в болничното заведение в дълбока кома с забележими пострадвания, където на 11 март 2021 година е умряла.

За осъщественото закононарушение Окръжен съд-Ловеч е осъдил мъжа на пожизнен затвор и да заплати на околните на убитата обезщетение за породени неимуществени вреди в размер на общо 900 000 лв., като това наказване е доказано от Апелативен съд-Велико Търново.

Върховният касационен съд е изменил присъдата, като е понижил наложеното наказване от пожизнен затвор на 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Обвиняемият е оставен за непрекъснат в ареста и присъдата е приведена в осъществяване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР