По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово мъж на 35

...
По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово мъж на 35
Коментари Харесай

Затвор за габровец за производство и разпространение на наркотици


По обвиняване на Окръжна прокуратура – Габрово мъж на 35 години от Габрово е приет за отговорен за държане за разпространяване на наркотични субстанции и за уреди и материали за произвеждане на опиати. Присъдата е четири години и четири месеца затвор, с санкция от 10 000 лв., за това, че от март до 14 май 2022 година без позволение е създал и държал наркотични субстанции, оповестиха от Окръжна прокуратура – Габрово. 

Обвиненият М.Й. е създал и държал общо 386 грама наркотични субстанции на стойност 6602 лв.. Осъден е и за това, че на 14 май 2022 година е държал прекурсори, уреди и материали за произвеждане на метамфетамин за разпространяване, допълват от прокуратурата. 

Присъдата е отнемане от независимост при в началото непоколебим режим за четири години и четири месеца, с наказване санкция в размер на 10 000 лв., взета е мярка а неотклонение „ задържане под стража “ и присъдата е приведена в осъществяване.  

Габровецът е бил осъждан и преди, като до определяне на актуалното закононарушение не са минали 5 години, което съгласно прокуратурата влиза в определение на рецидив. Той е първият наказан за произвеждане и държане за разпространяване на наркотични субстанции за 2023 година в Габрово. Наказанието му влиза в действие незабавно след подписано съглашение на отбраната на М.Й. и прокуратурата. 

Първоначалното му задържане под стража и влизането на присъдата, която той към този момент излежава в пандиза в Ловеч, е в интерес на обществото, за обвиненият да не се укрие и да извърши друго закононарушение. От Окръжна прокуратура – Габрово разясниха за Българска телеграфна агенция, че това е от положителните образци, в които открит причинител на закононарушение е арестуван незабавно и до изговаряне на присъдата не е на независимост, а осъждането е дейно и бързо. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР