По-ниски цени по родното Черноморие в началото на сезона. Заради

...
По-ниски цени по родното Черноморие в началото на сезона. Заради
Коментари Харесай

По-ниски цени по родното Черноморие в началото на сезона! Къде морето ще ни излезе по-евтино?

 По-ниски цени по родното Черноморие при започване на сезона. Заради спада при ранните резервации хотелиерите са принудени да смъкват цените на пакетите. Къде морето ще ни излезе по-евтино това лято – по българските курорти или при съседите? Отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката " На твоя страна " по Нова тв.

Над 5 млн. чужденци ще посетят курортите ни по морето това лято, което е с 3 % по-малко от предишното, сочат предварителните прогнози.

В същото време упованията са към 306 000 българи да окупират плажовете в южната ни съседка, а 290 000 – да тръгнат към турските курорти.

Сривът на турската лира към този момент се отразява върху цените на почивките и главните туристически услуги при съседите. А от 20 май в Гърция доста падна Данък добавена стойност върху храните и услугите в заведения.

За да наваксат спада от ранните резервации, в един от хотелите в Слънчев бряг са принудени да стартират сезона с много по-ниски цени.

" В момента имаме промоции заради спада на западни туристи. Примерно за юни общоприетата ни цена е 180 лева, а ние сме пуснали на 120 лева Доста огромно понижение ", съобщи  управителят на хотел в Слънчев бряг Ростислава Димитрова.

Очакванията са хотелиерите по Черноморието да записват близо 6 млн. настанявания на български туристи от май до септември. Значително по-малко обаче са записванията от чужденци.

" Очакваме спад от пазари като Русия и Германия. Независимо от това те не престават да бъдат водещи в България. Очакваме доста положителни индикатори, с много огромен растеж, при Англия, Израел, Чехия, Румъния, Украйна, Полша ", поясни Лиляна Арсова от Министерство на туризма.

Така минусът за хотелиерите може да се окаже плюс за туристите, предвиждат специалистите в сектора. И към този момент го регистрират в офертите.

" Българският хотелиер е извънредно еластичен и в случай че има лек спад в ранните заспивания, то евентуално хотелиерите ще намерят механизъм, с който да компенсират и българските туристи да не липсват от българското Черноморие. За Южното Черноморие не се чака проблеми с туристите, само че по Северното Черноморие летният сезон ще бъде по-труден ", добави Арсова.

Още преди активният сезон по морето да е почнал за екскурзианта Михаела изборът за лятна отмора е явен.

" Аз избирам да почивам при съседите. Те дават доста по-качествена услуга. Сравнявайки цените, несъмнено Гърция и Турция бият България. България по-скоро бих я избрала като празненство дестинация ", сподели Михаела Колева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР