По непотвърдени данни двигателят на управлявания от Румен Иванов делтапланер

...
По непотвърдени данни двигателят на управлявания от Румен Иванов делтапланер
Коментари Харесай

Отказал двигател причинил авиокатастрофата край Мъглиж?

По непотвърдени данни моторът на управлявания от Румен Иванов делтапланер е отказал и машината е паднала в равнища край село Юлиево. 64-годишният Румен Иванов е умрял на място.

Екип следователи от Националната следствена работа в София поема следствието на авиокатастрофата край Мъглиж. При нея почина известния водач Румен Иванов, написа dir.bg. Все още няма публична информация за аргументите за тежкия случай.

" Пилотът е управлявал мотоделтапланер, като е изпълнявал полет за торене на аграрни култури. При спешно кацане машината се е блъснала в дърво и се е сринала ", заяви шефът на Специализираното звено за следствие на авиационни събития (СЗРАС) към Министерство на превоза Христо Христов.

Сигналът за случая е подаден тази заран към 9 часа, оповестиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. В момента са организира оглед на местопроизшествието. Разпитват се и очевидци, като се конфискувани документи за техническото положение на делтапланера и други документи от компания " Авио дизайн ", чиято благосъстоятелност е разрушилата се машина.

Назначени са правосъдно здравна и техническа експертизи. Разследването по делото продължава, като следва осъществяването на дейности по следствието за определяне на условия по делото и откриване на обективната истина – разпити на очевидци имащи информация, относима към предмета на следствие, правене на заключенията на назначените експертизи, допълват от прокуратурата.

Румен Иванов е водач от близо 40 години. Той е един от създателите на делтапланеризма в България и притежател на най-голямата фабрика за произвеждане на делтапланери в страната, които продава по целия свят. Бил е ръководител на Казанлъшкия клуб по делтапланеризъм още преди 1989 година. Изключително акуратен, инструктор - водач делтапланерист, който образова десетки водачи на година, споделят още негови сътрудници, които към момента не могат да одобряват тежката загуба.

„ Той е бил инструктор и е обучил доста водачи. Освен това е бил и производител на леки летателни средства и експерт в конструирането им. В авиацията и най-големите експерти позволяват неточности, едни от неумение, а други при прекомерно доста огромно самочувствие “, уточни обаче Христо Христов.

По предварителна и неофициална информация делтапланерът му аварирал, до момента в който Румен Иванов правил напръскване на селскостопански масиви с препарати, написа presstv.bg.

" Румен от дълги години се занимаваше с делтапланеризъм. Той е един от най-опитните в България. Той беше и конструктор и производител на делтапланери, които продаваше по целия свят. Беше и инструктор по хвърчене, основал доста свои млади сътрудници ", пишат от казанлъшката телевизия. /dir.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР