По неофициални данни от единият влак се е движил със

...
По неофициални данни от единият влак се е движил със
Коментари Харесай

Проф. Симеон Ананиев: Единият влак се е движил със скорост 160 км. в час, а другият – със 120 км. в час


По неофициални данни от единият трен се е движил със скорост 160 км. в час, а другият – със скорост 120 км. в час. Това сподели в предаването „ Тази заран “ железопътният специалист проф. Симеон Ананиев от Асоциацията на железопътните предприятия.

„ Познавам доста добре гръцките железници и бих споделил, че това е. Имали сме взаимни планове за построяването на така наречен Балкански железници. Определено равнището на гръцките железници е по-лошо от българското – като инфраструктура, като фрагменти и даже като организация “, посочи той.

Симеон Ананиев цитира сътрудниците си в южната ни съседка, с които се е свързал през вчерашния ден. Според тях аргументите за тежката злополука е в неприятната инфраструктура – като контактни мрежи, прелези и сигнализация, както и неналичието на положително кадрова застраховане – гърците са въвели автоматизирана система, само че.

„ Сега се надявам, че ще бъдат въведени нови правила, които да не позволяват повтарянето на тази покруса. За страдание обаче ние сме балканци – разпоредбите са едно,, а осъществяването е нещо трето “, регистрира още той.

Железопътният специалист акцентира, че в локомотивите има съоръжение, което е в непрекъсната връзка със системите, които дават опция за при регистрирането на проблем. Всичко това обаче съгласно него не е сработило.

По неофициални данни от гръцките сътрудници на проф. Ананиев, единият трен се е движил със скорост 160 км. в час, а другият – със скорост 120 км. в час. „ Не е имало наставление. При нас в случай че възникне подобен проблем, скоростта се понижава автоматизирано. Да блъскам на дърво, ние имаме по-добра система “, добави специалистът.

Проф. Ананиев каца още, че още веднъж по непотвърдена информация, пътническият трен е да понижи скоростта, до момента в който товарният – не.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР