По неофициална информация сегашният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев ще

...
По неофициална информация сегашният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев ще
Коментари Харесай

БНР: Кирил Ананиев е вероятната кандидатура за здравен министър

По неофициална информация сегашният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев ще бъде препоръчан за нов здравен министър, заяви БНР. В момента той е и ръководител на Надзорния съвет на здравната каса като е заемал тази служба неколкократно в годините и е измежду специалистите с най-задълбочени знания за финансирането на здравната система.

Официалната кандидатура, само че без разгласяване на името беше одобрена през днешния ден преди обед на съвещанието на водачите на партиите в ръководещата коалиция при премиера Борисов.

БНР особено показва, че името на претендента е доказано от лични източници в здравното и финансовото министерство. 

Няколко дни след оставката на проф. Николай Петров от поста на здравен министър, финансовият министър Владислав Горанов стартира тезата, че този път може да бъде препоръчан човек, който има финансова и мениджърска експертиза и не е представител на здравното съсловие както е било постоянно до момента.

Както стана ясно след съвещанието при Борисов през днешния ден, номинацията ще бъде публично импортирана от него в края на тази седмица, след приемането на бюджета за следващата година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР