По над 2000 кучета годишно се крадат у нас. Те

...
По над 2000 кучета годишно се крадат у нас. Те
Коментари Харесай

Крадат по над 2000 кучета годишно

По над 2000 кучета годишно се крадат у нас. Те най-често се отмъкват за препродажба, изнасяне в чужбина или искане на откуп, описаха проверяващи пред „ Монитор “, които всекидневно се занимават с тъжби от пострадали жители.

Оказва се, че най-атрактивни са ловните породи кучета, чиято цена стартира от 1000 лв., изключително за добре подготвено животно. Именно и на година най-малко 1000 ловни екземпяри от породите англо-френско малко гонче, Бигъл хариер, словашкия птичар раухбарт, сен-жерменския брак и плот хаунд и други елитни четириноги изчезват и то по време на лов.
Схемата за залавянето им е доста елементарна. Ловците избират главно мъжки кучета, а те са и едни от най-лесните за залавяне. Необходимо е просто разгонена женска, която се връзва наоколо до мястото, където ловците пускат помагачите си. Така вместо да гонят дивеча – наедрял, малък или дръпнат, кучетата отиват напряко при женската. След това нещата са обикновени. Хвърля се одеало върху тях и се озовават в багажника на крадеца. След това се продават в прилежащ район, където ловците с удоволствие дават по 400-500 лв. за животното. „ Бизнесът е извънредно рентабилен. При над 150 000 ловци в страната е обикновено всеки един от тях да желае положително ловно куче. Всеки един от тях е евентуален клиент, защото не всички могат да си разрешат да си закупят положително ловно куче. Не могат и да обучат. Затова и крадците са заели тази ниша, обясниха проверяващи пред „ Монитор “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР