По-мощно, по-ексклузивно, по-екстравагантно: няколко месеца след старта на производството на

...
По-мощно, по-ексклузивно, по-екстравагантно: няколко месеца след старта на производството на
Коментари Харесай

Всичко за ... BMW XM Label Red

По-мощно, по-ексклузивно, по-екстравагантно: няколко месеца след старта на производството на първото BMW XM (среден разход на гориво: 1,7 - 1,6 л/100 км; междинен разход на електрическа енергия: 34,5 - 33,0 кВтч/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 39 - 35 г/км съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: - ) BMW M GmbH показва върховия модел на своя пръв High-Performance автомобил с електрифицирано задвижване.

BMW XM Label Red (среден разход на гориво: 1,7 - 1,6 л/100 км; междинен разход на електрическа енергия: 34,5 - 33,0 кВтч/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 39 - 35 г/км съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: - ) комбинира M HYBRID система с нараснала мощ с самостоятелни дизайнерски акценти, които изрично акцентират изключителните динамични характерности. Със систематичната си мощ от 550 кВт/748 к.с. (генерирани взаимно от V8 мотор с вътрешно горене с до 430 кВт/585 к.с. и интегриран в осемстепенната трансмисия M Steptronic електромотор с мощ до 145 кВт/197 к.с. BMW XM Label Red е най-мощният BMW M автомобил, създаван в миналото. В същото време той е и на върха на класацията по мощ в сегмента на Sports Activity Vehicles и Sports Activity Coupe.

BMW XM Label Red се ориентира към желанията и потребностите на световна целева група от индивидуалисти, търсещи екстровертен начин на живот и пристрастеност за безспорна оптималната мощ в автомобил оттатък обичайните конвенции. Моделът ще се създава от август 2023 година в завода на BMW Group в Спартанбърг, Съединени американски щати. Ще бъде създаден и лимитиран до 500 екземпляра извънреден тираж на върховия модел с лаково покритие BMW Individual Frozen Carbon Black – черен металик. BMW XM Label Red ще отпразнува международната си премиера през април 2023 година на интернационалното ревю Auto Shanghai. Съединени американски щати. Средният Изток и Китай са най-важните за BMW XM Label Red. Моделът ще може да бъде поръчан при дилърите в целия свят от 28 април 2023 година.

M HYBRID система с рисково и точно ръководство на мощността

Системата M HYBRID на BMW XM Label Red е впечатляващо доказателство за въодушевлението, което обезпечава електрификацията на задвижването на High-Performance колите на BMW M GmbH. Прецизно съгласуваното взаимоотношение на електромотора с V8 мотора с вътрешно горене обезпечава рисково непринудено, брутално и запазващо се до най-високи обороти разрастване на мощността. Тази композиция сред два мотора дава отговор на задвижващата идея на новия спортен автомобил н конкуренциите за устойчивост BMW M Hybrid V8, който направи сполучливата си премиера при 24-часовото съревнование на Дайтона в северноамериканската серия IMSA и през тази година ще започва и на 24 часа на Льо Ман.

С увеличената си до 550 кВт/748 к.с. систематична мощ новата върхова версия изпреварва цената на създаваното от декември 2022 година BMW XM със 70 кВт/95 к.с. Системният въртящ миг е нараснал с 200 Нм и доближава оптималната стойност от 1 000 Нм. Пренасянето на мощността до пътната настилка е поверено на системата за задвижване на четирите колела M xDrive. В композиция със характерното за модела окачване и бързите и прецизни системи за надзор на задвижването и окачването се обезпечава неповторимо преживяване от динамичността и пъргавината на изцяло ново равнище.

V 8 мотор с най-модерна технология M Twin Power Turbo и типичен високооборотни характерности

Системата M HYBRID на BMW XM Label Red съчетава ориентираните към бъдещето прерогативи на електрификацията с обичайните качества на осемцилиндровия мотор с вътрешно горене с технология M TwinPower Turbo и високооборотни характерности. Най-новото потомство на V8 задвижването се отличава с изключително непринудено разрастване на мощността, нараснал коефициент на потребно деяние и усъвършенствани излъчвания. Освен разположеният сред двата реда цилиндри изпускателен колектор то се отличава и с заздравен колянов вал, свръхпълнене с турбокомпресори с разтоварващ клапан с електрическо ръководство и осъвременено и усъвършенствано смазване.

При BMW XM Label Red V8 моторът има още по-голям дял от електромотора при генерирането на систематичната мощ. При 5 600 об/мин той развива оптималната мощ от 430 кВт/585 к.с. Максималният му въртящ миг е 750 Нм, което дава отговор на нарастване със 100 Нм по отношение на мотора с вътрешно горене на BMW XM, и е разполагаем в изключително необятен оборотен диапазон сред 1 800 и 5 400 об/мин. С двете клапи с безстепенно електрическо контролиране спортната изпускателна система на BMW XM Label Red обезпечава прочувствено, извънредно витално за осемцилиндрови мотори и заредено с сила наблягане на разгръщането на мощността. Звукът на задвижването е също толкоз присъщ както и визията на двете двойки ауспухови накрайници, ситуирани едни над други.

Спонтанно разрастване на мощността: електромотор с новаторски понижаващ редуктор

Също като V8 мотора и електромоторът на системата M HYBRID се оборудва с новаторска технология за осезаемо нараснала двигателна сила. Синхронният електромотор с непрекъснато възбуждане дружно с ръководещата електроника е интегриран в осемстепенната трансмисия M Steptronic и по типичния за електромоторите метод реагира още на най-малките придвижвания на педала на газта със непринудено разрастване на мощността.

Eлектромоторът обезпечава до 145 кВт/197 к.с. от оптималната систематична мощ на BMW XM Label Red. Неговият номинален въртящ миг е 280 Нм. С помощта на патентован от BMW понижаващ редуктор въртящият миг на входящият вал на трансмисията се покачва до 450 Нм. По този метод компактният електромотор може да развие спомагателна двигателна сила, която по стандартния метод би могла да бъде осъществена единствено със доста по-голям и по-тежък електромотор.

Оптимизираното разрастване на мощността, което се реализира посредством понижаващия редуктор сред ротора на електромотора и входящия вал на трансмисията, се усеща доста добре както при ускоряване, по този начин и при междинни ускорения. В композиция с усъвършенстваното разрастване на мощността на V8 мотора и неговите високооборотни характерности се обезпечава извънредно уверена динамичност. Ускорението наBMW XM Label Red от 0 до 100 км/ч лишава единствено 3,8 секунди. Максималната му скорост е електронно лимитирана до 250 км/ч. С опционалния M Driver`s Package ограничаването на скоростта може да бъде изместено на 290 км/ч.

Освен електрическия Boost при ускоряване електромоторът има подпомагаща функционалност и при шофиране с непрекъсната скорост, с което в допълнение се покачва успеваемостта на мотора с вътрешно горене. Благодарение на това при тестовия цикъл WLTP BMW XM Label Red реализира междинен разход на гориво от 1,7 – 1,6 л/ 100 км, както и смесен разход на електрическа енергия от 34,5 до 33,0 кВтч/ 100 км. Съответните стойности на излъчванията на СО2 са 39 до 35 г/км.

Мощна високоволтова батерия, BMW lconicSounds Electric, Combined Charging Unit и предвиждащо ръководство на температурата

Електромоторът черпи сила от инсталирана в дъното на автомобила високоволтова литиево-йонна батерия от петото потомство на технологията BMW eDrive. Литиево-йонната батерия се отличава с висока енергийна компактност и предлага непрекъсната мощ в необятен температурен диапазон и даже и при високо натоварване при очебийно състезателен жанр на шофиране. Използваемият потенциал е 25,7 кВтч. В композиция с високата успеваемост на електромотора и интелигентното ръководство на силата може да се реализира чисто електрически пробег от 75 до 83 км съгласно WLTP.

С тях BMW XM Label Red може да се движи с нулеви местни излъчвания и съвсем тихо освен в градско придвижване, само че и при междуградско шофиране. Максималната скорост в чисто електрически режим е 140 км/ч. Разгръщането на мощността на електромотора е с акустичен акомпанимент. Той се обезпечава от BMW lconicSounds Electric, създаден в съдействие сред BMW Group и композитора на кино музика Ханс Цимер.

Combined Charging Unit на системата M HYBRID разрешава зареждане с изменчив ток с мощ до 7,4 кВт. По този метод високоволтовата батерия може да бъде заредена от 0 до 100 % за 4,25 часа. Предвиждащото топлинно ръководство редуцира времето за зареждане посредством целеустремено затопляне или изстудяване на батерията. Освен Flexiblе Fast Charger за зареждане от домашен или индустриални контакти серийното съоръжение включва и кабел за зареждане Professional. Този Mode 3 кабел за прилагане на публични зарядни станции може да съхраняван изключително стилно в извънредна чанта и да бъде превозен несъмнено в багажника благодарение на композиция от карабинери и колани.

Уверено сцепление, вълнуваща динамичност: M xDrive и M състезателен диференциал

Мощността на двата мотора се разпределя точно, бързо и постоянно ситуативно към четирите колела от системата за двойно задвижване M xDrive. Системата насочва повече мощ към задните колела, което покачва пъргавината на BMW XM Label Red и е изключително очебийно в режим 4WD Sport. От менюто M Setup при изцяло деактивиран надзор на стабилността DSC (Динамичен надзор на стабилността) може да бъде задействан и режимът с усъвършенствано сцепление 4WD Sand, който е основан особено за придвижване по дюни и сходни терени.

В допълнение към системата за задвижване на четирите колела M xDrive в допълнение сцепление, пъргавост и непоклатимост на пътя се обезпечават от блокажа на задния диференциал с електронно ръководство. М Спортният диференциал обезпечава ситуативно и изцяло изменчиво систематизиране на мощността сред дясното и ляво задно колело.

Специфични за модела настройки на окачването, интегрирано ръководство на страничната динамичност

Най-мощният автомобил на BMW M, сертифициран в миналото за придвижване по публичните пътища, впечатлява освен с неповторимото разрастване на мощността на своята система M HYBRID, само че и с новото, вълнуващо многообразие на своите благоприятни условия на пътя. От очебийно спортна динамичност до умерено и удобно шофиране, по избор и с нулеви местни излъчвания, до разходки по нестабилни пътни настилки - BMW XM Label Red се оправя с безспорна убеденост с всяко предизвикателство. Висококачественото окачване обезпечава извънредно необятен диапазон сред динамичност и комфорт при дълги пътувания и с типичната за BMW M колите е настроено за характерната за модела характерност на мощността на задвижването.

Серийното съоръжение на BMW XM Label Red включва Адаптивното М окачване Professional с амортисьори с електронно ръководство и дейна стабилизация против килване включително Active Roll Comfort за поправяне на едностранните придвижвания на каросерията, както и Интегрално интензивно кормилно ръководство. М спортната спирачна система включва шестбутални спирачни апарати на предната ос и 1-бутални на задната ос. Тя е комбинирана с интегрирана спирачна система от най-ново потомство, която обезпечава точно ръководство на систематизиране на спирачната мощ сред рекуперацията и стандартните спирачки и също така дава опция за две характерности на чувството на спирачния педал.

Също като системата за задвижване на четирите колела M xDrive, М спортния диференциал, дейното стабилизиране против килване и контролните системи на кормилното ръководство, както и ръководството на мотора са свързани с интегрирания ARB надзор на сцеплението и Performance Control с централно ръководство на страничната динамичност. Интегрираното приложение на всички системи на задвижването и окачването, както и основаните на опита на BMW M GmbH в моторните спортове настройки на разнообразни трасета – от градско придвижване, през междуградски пътища до автомагистрали – обезпечава хармонично преживяване при шофиране във всяка обстановка и всяка настройка.

Екстровертен дизайн с извънредни елементи

Като BMW XM Label Red първият автентичен, основан особено като High-Performance автомобил на BMW M GmbH модел след именитото BMW M1 впечатлява с още по-ексклузивна визия. Мощните пропорции на динамичен Sports Activity Vehicle срещат екстровертния външен дизайн с разточителни повърхности, ясни линии и завършена извънредно за BMW моделите от първокласния сегмент визия на предната част. Те са съчетани с дизайнерски акценти, които акцентират самостоятелния темперамент на BMW XM Label Red, ориентиран към най-висока динамичност.

Особено мощният вид на модела се разпознава по акцентиращата лента в Toronto Red metallic. По предпочитание се предлага и черна акцентираща лента. В червен цвят са завършени и обозначенията на модела, както и вложките на джантите. BMW XM Label Red серийно се оборудва с 21-инчови алуминиеви джанти. Рамката на BMW M бъбрековидната решетка и детайлите на дифузора са в черен емайл.

Гамата от лакови покрития включва едно лаково покритие неметалик и осем лакови покрития металик. Освен това клиентът може да избира сред повече от 50 лакови покрития на BMW Individual, измежду тях и новите разновидности BMW Individual Urban Green, BMW Individual Petrol Mica metallic, BMW Individual Anglesey Green metallic и BMW Individual Sepia metallic. За тази цел при старта на поръчките на BMW XM Label Red за пръв път ще е разполагаем BMW Individual Visualizer. На https://individual.bmwm.com/ автомобилът може да бъде забелязан съвсем фотореалистично в определеното от клиента лаково покритие на фона на BMW M Town и да бъде следен от разнообразни вероятности благодарение на 360-градусово видео.

Максимална ексклузивност подсигурява един завършен още по-ексклузивно специфичен модел на BMW XM Label Red. Този вид на върховия модел, от който ще бъдат създадени единствено 500 бройки за целия свят, се отличава с спомагателни дизайнерски детайли като рамка на BMW M радиаторната решетка и вложки на задния дифузор в Toronto Red metallic, които са комбинирани с лаково покритие на каросерията в BMW Individual Frozen Carbon Black metallic. Контрастът на блестящите цветни акценти с матовите повърхности обезпечава изключително вълнуващо лъчение на екстериора на BMW XM Label Red.

Черно-червената цветова шарка обезпечава чаровна и спортна атмосфера и в интериора на BMW XM Label Red. Характерния тримерен таван и тапицериите на колоните на покрива са с черни повърхности. Ексклузивно в червен цвят са завършени сходните на диаманти горни зони на облегалките на седалките и интегрираните подглавници на предните седалки, както и на външните седалки откъм гърба. Те са съчетани с червени контрастни шевове на черните повърхности на седалките, арматурното табло, тапицериите на вратите и междинната подпора, както и червени акценти на дюзите на вентилацията. Червеното означение на модела,,XM " под контролния екран и интериорната лайстна Carbon Fibre с копринен резултат и синя акцентираща нишка като знаци на М са другите извънредни детайли в интериора на BMW XM Label Red. В интериора на лимитираните коли е добавена емблема с надпис,,1 of 500 “ под контролния екран.

Кокпит на състезателен автомобил с BMW Curved Display, M Lounge откъм гърба

M мултифункционалните седалки, опорите за коленете, характерните за М индикации на BMW Curved Display и серийния BMW Head-Up екран, както и типичният за M селектор на трансмисията и характерно за М поле за ръководство на междинната подпора са присъщи за интензивното динамично преживяване в усъвършенствания кокпит на състезателен автомобил на BMW XM Label Red. Бутонът M Hybrid служи за избор на режим на задвижването. Бутонът Setup предлага пряк достъп до конфигурациите на задвижването, окачването, кормилното ръководство, спирачната система и M xDrive, както и на интензивността на рекуперацията на спирачната сила. М коженият волан е оборудван с акцентиращи бленди в черен хром, както и М бутони и лостчета за превключване с карбонови елементи и знаци „ плюс “ и „ минус “ в червен цвят. Ексклузивна специфичност на BMW XM Label Red е признакът за Boost Mode на лявото лостче за превключване.

Разточителното чувство за шир, висококачествените материали и екстравагантният дизайн трансформират задната част на BMW XM Label Red в извънреден M Lounge. Луксозният комфорт при пътешестване се обезпечава от облегалките на седалките с опционално затопляне и възглавници от кожа Merino с червени контрастни шевове и надпис „ XM “. Уникален е и скулптурният таван с триизмерна призматична конструкция, рамка „ паспарту “ и осветяване от 100 LED източника на светлина. Серийното съоръжение включва и вътрешно осветяване и автоматизирана климатична апаратура с 4-зоново ръководство, озвучителна система Harman Kardon Surround Sound и система Travel & Comfort. Освен това като алтернатива се предлага озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound с мощ на усилвателя 1 475 вата и четири спомагателни високоговорителя в региона на покрива.

Напредничави асистиращи системи, сериен BMW Live Cockpit Professional

За BMW XM Label Red се предлага огромен избор от напредничави системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Серийното съоръжение включва и Асистент за шофиране с Предупреждение за удар начело, Предупреждение при овакантяване на лентата в това число връщане в лентата с кормилна интервенция, помощ при отбягване на затруднение, помощник за отмалялост и система Speed Limit Info. Опционалният Асистент за шофиране Professional комбинира дейния надзор на скоростта с функционалност Stop & Go с Асистент за завиване и водене в лентата, Разпознаване на светофари, автоматизиран Speed Limit Assist и интензивно навигационно водене.

Серийното съоръжение включва и Асистент за паркиране Plus. Освен Асистент за придвижване на заден ход системата включва и функционалностите Изглед при паркиране, Panorama View начело и откъм гърба, както и 3D View.

Със серийния BMW Live Cockpit Professional BMW XM Label Red разполага с мултисензорното преживяване при шофиране BMW iDrive от най-ново потомство въз основата на BMW Operating System 8 в характерно за M осъществяване. С изцяло цифровата композиция от знаци и BMW Intelligent Personal Assistant новото BMW iDrive е поредно ориентирано към ръководство с допиране и жестове, както и разговор с натурален изказ.

Функционалността на BMW Live Cockpit Professional включва и cloud-базираната навигационна система BMW Maps. Опционалният BMW Digital Key Plus предлага опция BMW XM Label Red да бъде отключвано и заключвано с Apple iPhone посредством безжичната технология с усъвършенствана сигурност Ultra-Wideband (UWB). Освен това могат да бъдат употребени и Smartphone-lntegration за Apple CarPlay® и Android Auto™, персонализиран BMW ID, както и eSIM, съвместима с мобилния стандарт 5G.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР