По мое време в дирекцията имаше звено от психолози, които

...
По мое време в дирекцията имаше звено от психолози, които
Коментари Харесай

Бивш шеф на Гранична полиция: 20% от кандидатстващите отпадаха заради „корумпируемост“

По мое време в дирекцията имаше звено от психолози, които правеха разбор и оценка на всеки един претендент, преди да заеме избрана служба, за неговата корумпируемост. Около 20% от претендентите отпадаха единствено по този критерии. Това сподели някогашният началник на Гранична полиция военачалник Валери Григоров по.

По думите му всяка една система, с цел да има приключен тип, би трябвало да построи механизми и принадлежности, с които да въздейства на процесите вътре в нея.

„ В Министерство на вътрешните работи построиха вътрешна сигурност, която обаче се възприема като неприятелски детайл и тя не може да проникне и доближи до процесите вътре в структурите ”, добави Григоров.

Според него в случай че има механизъм за кадрово развиване в системата Министерство на вътрешните работи подкупването на гранични служители на реда няма да бъде допустимо.
Това, че тези хора се продават, не е възможно, само че е плод на системата, която няма механизъм за вътрешен надзор ”, безапелационен е Григоров.

По мотив оградата по границата ни с Турция той разяснява, че това е извънредно стар и демодиран метод за отбрана. По думите му досега са платени към 200 млн. лева за построяването на оборудването.

„ Това е цена, която е платил българският поданик. Това, че даваш едни пари, би трябвало да очакваш съответен резултат ”, добави Григоров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР