По-малко пътници ще обслужва едно от най-големите летище в света.

...
По-малко пътници ще обслужва едно от най-големите летище в света.
Коментари Харесай

Едно от най-големите летища в света остана без персонал

По-малко пасажери ще обслужва едно от най-големите летище в света. Летище " Схипхол " в Амстердам разгласи, че най-малко до 31 октомври ще обслужва с 18 % по-малко пасажери от сегашния им брой заради дефицит на летищен личен състав, заяви Ройтерс, представена от.

" Това решение е неприятна вест и за пасажерите, и за самолетните компании. Ограничаването на броя на пасажерите, които ще бъдат обслужвани, се постанова, с цел да бъде обезпечена сигурността на нашите пасажери и чиновници ", разгласи компанията " Роял Схипхол Груп " (Royal Schiphol Group).

KLM, нидерландското поделение на самолетната компания Air France-KLM, дефинира като " разочароващо " решението на летище " Схипхол " да наложи нови ограничавания на броя на заминаващите от него пасажери.

" Краткият период, в който влиза в действие тази мярка, ще се отрази на репутацията на компанията и ще сътвори проблеми за нейните пасажери ", се споделя в известие, представено от Ройтерс.

" KLM ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че пасажерите, които към този момент са си закупили билети, ще могат да пътуват ", заяви самолетната компания. Тя прибавя, че пасажерите, които са " подготвени " да отсрочат полетите си, ще могат да презаверят билетите си, без да заплащат спомагателни такси. 

Изпълнителният шеф на " Схипхол " Дик Беншоп разгласи през вчерашния ден, че подава оставка на фона на проблемите на аерогарата, които на моменти прерастват в безпорядък. Месеци наред на едно от най-големите летища в Европа може да се видят дълги опашки от изнервени пасажери. Бавната регистрация за полетите и проблемите с багажите им се дължат най-вече на неналичието на задоволително летищен личен състав, който да поеме нараствания пътникопоток след отпадането на множеството от рестриктивните мерки против ковид.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР