По-малко от три седмици ни делят от най-тържественото събитие в

...
По-малко от три седмици ни делят от най-тържественото събитие в
Коментари Харесай

5 големи въпросителни за коронацията на Чарлз

По-малко от три седмици ни разделят от най-тържественото събитие в английския кралски двор от 70 години насам. Говорим за коронацията на нов монарх, каквато не се е случвала от възкачването на Елизабет Втора на престола.

Крал Чарлз евентуално чака със същото неспокойствие церемонията на 6 май, както и поданиците му. Има няколко неща, които могат да я помрачат, съгласно Express.

Хари и Меган

Вече е ясно, че принцът ще участва без американската си брачна половинка. Почти е несъмнено също по този начин, че Хари ще взе участие само в тържествената гала на 6 май в Уестминстърското абатство и няма да се включи в други празненства. Дали обаче и тази му поява ще мине умерено или ще бъде съпроводена от напрежение следва да разберем.
 Снимка 611664
Източник: GettyImages

Официалните облекла на краля

За коронацията Чарлз ще носи специфична тога, която се е оказала изключително тежка. Самият крал е коментирал тежестта й по време на подготовките за церемонията. Което пък тормози доближените му - дали кралят няма да се спъне в одеждите си и да падне пред всички 2 хиляди посетители в Уестминстърското абатство и милионите, които гледат церемонията по малкия екран?

Тоалетите на дамите

Кейт Мидълтън и Софи, брачната половинка на принц Едуард, са извънредно обезпокоени за това какъв избор да създадат за облеклата си за церемонията. Известно е, че дамите от кралското семейство преценяват тоалета с мотива, както и с определените тоалети от останалите. Времето обаче напредва, а те още не са взели своите решения.
 Снимка 596960
Източник: GettyImages

Принц Андрю

Низвергнатият брат на Чарлз към този момент не е работещ член на кралското семейство след секс абсурда, в който беше забъркан. На коронацията обаче той желае да носи робата, която символизира принадлежността му към Ордена на жартиерата. Дали това ще бъде разрешено?

Маршрутът на шествието след коронацията

Традиционно той свързва Уестминстърското абатство с Бъкингамския замък. Приближените на Чарлз обаче се тормозят, че сходна проява може да разгневи британците. Церемонията така и така е задоволително скъпа за данъкоплатците, които сега би трябвало да се оправят с по-високи разноски за живот.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР