По-малко от една четвърт от американците искат САЩ да предприемат

...
По-малко от една четвърт от американците искат САЩ да предприемат
Коментари Харесай

19% от американците искат военен отговор на Иран

По-малко от една четвърт от американците желаят Съединени американски щати да подхващат военни дейности против Иран.

Това демонстрират резултатите от нова анкета, оповестена на фона на възходящото напрежение сред Техеран и Вашингтон, заяви РТ.

Проучването на Hill-HarrisX демонстрира, че едвам 19% от гласоподавателите желаят Съединени американски щати да стартират " лимитирана военна акция " против Иран - деяние, което администрацията на президента Доналд Тръмп съобщи, че също преглежда като вероятен отговор на иранските провокации.

По-голямата част от интервюираните (58%) обаче обявиха, че биха предпочели невоенна реакция на свалянето на американския безпилотен аероплан през предходната седмица, което Техеран сподели, че е влезнал в неговото въздушно пространство.

Девет % считат, че Съединени американски щати не би трябвало да вършат нищо.

Разбити по партии, единствено 16% от демократите поддържат военна реакция, а 67% желаят мирни договаряния.

Тридесет и един % от републиканците декларират, че биха желали да видят лимитирана военна акция или оповестяване на война. Петдесет % декларират, че биха предпочели мирното решение.

При гласоподавателите над 65-годишна възраст, 60 % са против воeнен отговор.

Мнозинството във всички възрастови групи желае да се избегне спорът.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отговори на президента на Иран Хасан Рохани, който по-рано през днешния ден се подигра с него, като стигна до такава степен да каже, че Белият дом е " обиден от умствена назадничавост ".

Коментарите на Рохани бяха направени, откакто през вчерашния ден администрацията на Тръмп наложи наказания на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи.

Рохани сподели, че решението означавало " безспорен неуспех " на напъните на Белия дом. Той също по този начин разкритикува американските управляващи, че желаят да наложат наказания на иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф.

Междувременно, френският президент Еманюел Макрон разиска с Рохани рецесията и предложи съдействието си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР