По-малко от две седмици останаха до финала по американски футбол

...
По-малко от две седмици останаха до финала по американски футбол
Коментари Харесай

Големи бакшиши и средни пръсти. Как Тейлър Суифт и Еминем разделиха спортна Америка

По-малко от две седмици останаха до финала по американски футбол Супербоул, най-голямото, най-гледано и обсъждано спортно събитие в Америка. Но около това кой ще стане първенец - " Канзас Сити Чийфс " (отново) или " Сан Франциско Фортинайнърс ", оттатък Океана се вълнуват по тематики, оставили отпечатък върху изминаващия сезон в Националната футболна лига (НФЛ).

Две от тях са свързани с Тейлър Суифт и Еминем. Разминахме се на косъм с край, който действително щеше да ги опълчи. Поп певицата е гадже на един от главните играчи на " Чийфс " - Травис Келси. А Еминем поддържа " Детройт Лайънс ", който обаче загуби трагично от " Сан Франциско " във финала на Националната  конференция.

През предходната седмица по този мотив се появиха мемета, смешки, тайни теории (че НФЛ е " изработила " подобен сценарий) и така нататък В последна сметка Суифт отива на Супербоул, с цел да вика за Келси и " вождовете ", до момента в който Еминем ще гледа мача от вкъщи си.

Може да отиде и той, несъмнено, няколко десетки хиляди $ за билет няма да са му проблем, само че няма да вика за никого.
Ефектът " Тейлър Суифт " за американския футбол - продължение
В края на септември м.г. ви разказахме по какъв начин връзката на звездата с Травис Келси, появяването й на мачове на първенците, " подвига акциите " на играча, на неговия тим и в последна сметка на цялата лига и гигантския бизнес за милиарди към нея.

Оттогава всяка една неделя се случваше още от същото - Суифт отива на мач на " Чийфс ", камерите я демонстрират по няколко пъти, чупят се върхове по гледаемост, а жълти (и надалеч не само) медии описват истории за щедростта на дивата и нейната непрестореност. На ст. " Жилет " в Ню Инглънд тя дала 400 $ над сметката на чиновници, донесли й храна.
 Тейлър Суифт. Снимка АП/БТА
Стотачка пък получила дама, работеща за " Бъфало Билс " на стадиона на отбора. " Чийфс " гостува там в плейофите, а Джерис Рейни описа за локалната медия 7 News по какъв начин просто желала да види Суифт, да й каже " здрасти ". Най-популярната фенка на " вождовете " се отнесла доста благо с нея, попитала я дали е комфортно да й даде 100 $ бакшиш, сама предложила да се снимат, стига Рейни да пожелае това.

" Сладкишче " и " доста земна ", по този начин Джерис Рейни разказва Тейлър, а усещанията й се споделят от членове на фамилиите на играчи на " Канзас Сити ", с които тя гледа към този момент всеки мач на отбора в ложа на даден стадион. Така приказва за нея и бащата на Патрик Махуомс, куотърбекът на " вождовете ", индивидът с основна заслуга тимът да мачка наред.

Не на това мнение обаче е огромна част от Америка отвън Канзас. Суифт дотегна на мнозина, не малко ентусиасти са на мнение, че медиите я преекспонират, по този начин фокусът се измества от играта и диалога за футбола. Преди финала на Американската конференция в Балтимор в обществените мрежи се появи карта, съгласно която за " Чийфс " са били само в щатите Канзас и Мисури - бяха в алено, а на всички места другаде бе подложен лилавият цвят на " Рейвънс ".
 Снимка АП/БТА
На въпросния мач публиката на домакините, най-малко тази с отношение към певицата, бе разграничена. Някои я приветстваха, приветстваха, други - тъкмо противоположното.

" Ти съсипваш футбола, съсипваш НФЛ! ", викаше зяпач по нея, до момента в който напускаше стадиона през формалния излаз.

" Нищо неприятно не съм направила ", провикна се Суифт.

А това бе мястото, на което Тейлър и Травис за първи път обществено демонстрираха, че са в интимна връзка. Случи се по време на награждаването на " Канзас Сити " като първенец на Американската конференция. Тя слезе на терена дружно с майката на Келси и останалите близки на играчите и треньорите (долу).
 Травис Келси прегръща своя брат Джейсън, към този момент някогашен състезател. Суифт е на назад във времето. Снимка АП/БТА
Сега обаче имаме друга драма. Тейлър Суифт се завръща към турнето си Eras, което чупи някои от най-важните върхове в историята на музикалния бизнес. Тя има четири дати в Токио - 7-10 февруари. Супербоул е на 11-и. Което значи, че след концерта би трябвало да бърза към самолета си, с който да се насочи напряко за Лас Вегас. Не е мъчно да се допусна, че някои медии пресмятат пътя, часовата разлика и така нататък Последното е на нейна страна.

В цялата работа обаче надали наличието й на стадион Allegiant, един от най-скъпите и съвременни в света, ще е на страната на R&B звездата Ъшър. Той ще изнесе шоуто на полувремето. Но към този момент е подиграван от зевзеци, че спектакълът в действителност ще е на... Тейлър Суифт, огромната звезда на арената ще е тя, гледайки от ложите.

От всичко това предостатъчно потриват ръце бизнес насочените шефове на " Канзас Сити Чийфс " и на НФЛ. Според проучване на Apex Marketing Group от септември м.г. насам певицата е добавила към пазарната стойност на " вождовете " 331,5 милиона $. Това е пристигнало от маркетинговия резултат " Тейлър Суифт " - медийно отразяване, почитатели в обществените мрежи, бизнес с продукти, известност и така нататък и тъй наречените

Сега, несъмнено, следва да " намажат " и Супербоул, разбирай НФЛ, малкия екран, която държи правата за лъчение - CBS, Лас Вегас... Няма значение, че " Сан Франциско " се снабдява с неподозирани до неотдавна почитатели - въпреки и единствено за един мач.
 Това няма да се случи. Поне не тази година. Колаж FacebookЕминем - на двата полюса
Далеч по-прости са нещата с Еминем. В изминаващия сезон " Детройт Лайънс " се трансформира в печелиш тим - от постоянно губещ (американците се майтапят, че последно " лъвовете " са били положителни при Сегрегацията - т.е., през 60-те). Рапърът записа надъхващо видео за тима, града, традицията и почитателите по време на плейофите.

Той беше на трибуните на домашния стадион и обираше националната обич при успеха над " Тампа Бей Бъканиърс " по-рано този месец. Не бе чак такава любовта в неделя на ст. " Ливайс " в Санта Клара, където Еминем седна да гледа " лъвовете " в опита им за първи път да доближат Супербоул.

Под ложата на звездата се бяха настанили почитатели най-много на " Найнърс ". Един от тях му сподели междинни пръсти. И Еминем отвърна със същото.

Друго видео в обществените мрежи демонстрира, че бе и предизвикан: " Няма да спечелите. А след мача - аз и ти, какво ще кажеш!? " Тук изпълнителят отвърна единствено с клатене на главата и няколко думи. Но пък театралничи за селфита с по-дружелюбни почитатели, а бе оповестена негова фотография с величието Стив Йънг, някогашна звезда на " Сан Франциско ".

Eminem is aging like fine wine sana such a Dzaddy

— Kèlow (@kelow_C)

Средните пръсти към този момент втори ден са водеща " дъвка " (не публикуваме такава фотоси или линк към пост по обясними аргументи, при интерес - всеки може да ги види в обществените мрежи, бел. ред.). За едни - това е било просто неприемливо, без значение кой си и по какъв начин са те дразнили. Какъв образец даваш? За други - тъкмо по този начин е трябвало да реагира Еминем, въпреки всичко той е рапър. Освен това - било шегичка, нищо кой знае какво не е станало.

За разлика от " колежката " си Суифт, Еминем изпита радикално противоположни страсти в неделя. След две четвърти " Лайънс " водеше с 24:7 и страхотна игра. За броени минути обаче всичко се промени, домакините означиха 24 безответни точки и малко по-късно ликуваха. Любимият наследник на Детройт се хвана за главата, по този начин както и останалите почитатели на " лъвовете ". Десетки хиляди бяха напълнили клубния си стадион и гледаха на видеостена, само че празненството този път пропадна.
 Фенове на " Детройт Лайънс " в края на мача. Снимка АП/БТА
Продължават да се появяват мемета с част от текста на един един от най-големите шлагери на Еминем: Lose yourself, и негови фотоси, илюстриращи противоположни настроения.

" Той отваря устата си, само че думите не излизат. Той се задушава, по какъв начин всички се майтапят в този момент. Времето изтече, всичко свърши... ", това изрича той в фамозния шлагер.

А в този момент чакаме Супербоул, даже с следващата ударна доза шоубизнес и странични страсти. Той не може без тях.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР