По-малко от два месеца преди европейските избори френският десен кандидат

...
По-малко от два месеца преди европейските избори френският десен кандидат
Коментари Харесай

Миграцията е важна тема в кампанията за евроизборите във Франция

По-малко от два месеца преди европейските избори френският десен претендент Франсоа-Ксавие Белами цели да покаже, че има твърдо мнение по отношение на миграцията. Членът на дясноцентристката Европейска национална партия избра алегорично място, с цел да го направи: френския град Ментон покрай Италия, който е огнище на дебата за миграцията и е предизвикал голям брой дипломатически кавги сред двете страни. Целта на Белами беше да се срещне с френската гранична полиция и да удостовери опълчването на партията си на неотдавна утвърждения Пакт за миграцията на Европейския съюз. Той представлява забележителна промяна, затягаща миграционните правила на блока, считани за прекомерно меки от френските консерватори.

 
Противопоставяме се на по-голямата част от този миграционен пакт. На границата сме и виждаме безпомощността на нашите страни по по този случай. Смятаме, че би трябвало да преодолеем това изтощение. Пактът за миграцията не ни разрешава да предложим решение за по-добра отбрана на нашите граници.
Франсоа-Ксавие Белами - евродепутат и лидер на листата на Републиканската партия за изборите за Европейски парламент

Кандидатът се опълчи на настояването на личната си парламентарна група в Брюксел, която е съавтор на пакта, да гласоподава за болшинството от промяната. Той има за цел да форсира процеса на даване на леговище, както и да опрости връщането на противозаконните мигранти в родните им страни. Ще се изисква и от страните членки да споделят отговорността за търсещите леговище, като одобряват повече мигранти или дават в допълнение финансиране.

 
Това ще направи преминаването и живота на мигрантите много по-труден. Не можеш да спреш сходен поток от обезверени хора. По един или различен метод те или ще намерят път, или ще умрат, пробвайки се да преминат.
Гиби Боне, член на неправителствената организация Roya Citoyenne

По данни на френските локални управляващи през 2023 година на този граничен пункт са осъществени 44 000 ареста, като някои от арестуваните са задържани неведнъж. Миграцията е сензитивна тематика, която ще остане в центъра на тези европейски избори. Държавите членки би трябвало да одобрят окончателния вид на пакта при гласоподаване в края на април.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР