По-малко от два часа преди старта на тазгодишното издание на

...
По-малко от два часа преди старта на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Гран При на Австрия остава в календара на Формула 1 поне до 2030 година

По-малко от два часа преди старта на тазгодишното издание на Гран При на Австрия бе оповестено, че пистата „ Ред Бул Ринг “ ще продължи да семейства на Формула 1 най-малко до 2030 година.

Австрийското трасе се завърна в календара на шампионата през 2014 година и в годините се трансформира в една от най-посещаваните съревнования. През 2020 и 2021 „ Ред Бул Ринг “ одобри по две надпревари поради пандемията от ковид.

„ Радвам се да разглася тази вест с нашите австрийски сътрудници. Визията и пристрастеността на Дитрих Матешиц, човек, който обичаше този спорт, направиха всичко това допустимо и това е един специфичен миг. Фактът, че ще се състезаваме тук до 2030 година демонстрира нашето почитание към него. Състезанието в Австрия е едно от обичаните на водачите и почитателите и ние нямаме самообладание за още много години на екшън на това трасе “, разяснява основният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали.

Състезанието в днешния ден започва в 14:00 часа, а Макс Верстапен ще започва от полпозишън. Нидерландецът завоюва спринтовата конкуренция през вчерашния ден и продължи превъзходството си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР